Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kimdir? Eşref Gani nereli, kaç yaşında?

Taliban'ın, Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesiyle birlikte, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk ettiği ifade edildi. Peki, Eşref Gani kimdir?

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kimdir? Eşref Gani nereli, kaç yaşında?

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesiyle birlikte, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani dün akşam saatlerinde Kabil Havalimanı'ndan kalkan bir uçakla ülkesinden ayrıldı. Gani, kan dökülmesini önlemek için ülkeyi terk ettiğini açıkladı. Peki, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kimdir?

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kimdir? Eşref Gani nereli, kaç yaşında? - Resim : 1

 AFGANİSTAN CUMHURBAŞKANI EŞREF GANİ KİMDİR?

Muhammed Eşref Gani Ahmedzay, 12 Şubat 1949 tarihinde dünyaya geldi. 21 Eylül 2014 tarihinde Afganistan Cumhurbaşkanı seçildi. Daha önce Maliye Bakanı ve Kabil Üniversitesi'nde başkan olarak görev yaptı.

2002 yılında Afganistan'a dönmeden önce, Dünya Bankası ile çalıştı. Temmuz 2002 ve Aralık 2004 tarihleri ​​arasında Afganistan'ın Maliye Bakanı olarak görev yaptı ve Taliban hükümetinin yıkılmasından sonra Afganistan'ın ekonomik toparlanması için çalıştı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kimdir? Eşref Gani nereli, kaç yaşında? - Resim : 2

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından barındırılan bağımsız bir girişim olan Yoksulların Hukuki Güçlendirilmesi Komisyonu üyesidir.