Limak ve İbrahim Çeçen Holding için kurulacak kömür madeni için ormanı katlettiler

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding'in Milas'taki Çevre katliamını tv100 görüntüledi.

Limak ve İbrahim Çeçen Holding ortaklığında kurulacak kömür madeni için Muğla’nın akciğerleri Akbelen ormanlarında ağaç katliamı başladı. Bölgedeki köylüler asırlık kızıl çamların katledilmesini engellemek için nöbet tutuyor.  tv100 ekibi ormanlarımıza nasıl kıyıldığını yerinde görüntüledi.

Ne yargıyı ne de çevrecileri dinlediler. Asırlık kızılçamları katlettiler, 

Limak ve İbrahim Çeçen Holding, kömür madeni kurmak için Muğla’nın Akciğerleri Akbelen Ormanlarında ağaç katliamı yaptı.

Köylüler nöbete başladı. tv100, termik santrallere ve maden ocağına kurban edilen asırlık kızılçamlara nasıl kıyıldığını görüntüledi.

Limak ve İbrahim Çeçen Holding için kurulacak kömür madeni için ormanı katlettiler - Resim : 1

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de 740 dönümlük ormanlık alan Limak Holding ve İbrahim Çeçen Holding ortaklığında yapılması planlanan kömür madenine tahsis edildi.

Limak ve İbrahim Çeçen Holding’in birlikte işlettiği Yeniköy-Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak için ormanın katledileceği haberini alan bölge halkı ayağa kalktı.

Ormanın katledilmesini engellemek isteyen köylüler çadır kurup çevre nöbetine başladı. İkizköy halkı konuyu yargıya taşıdı.

Limak ve İbrahim Çeçen Holding için kurulacak kömür madeni için ormanı katlettiler - Resim : 2

Muğla 1’inci Bölge İdare Mahkemesi 30 Temmuz’da ormanda bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Ancak Limak Holding ve İbrahim Çeçen Holding yargı kararını beklemeden alanda ağaç katliamına başladı.

Ağaçların katledildiğini gören İkizköy halkı gözyaşı döküp bölgenin akciğerleri olarak bilinen ormanın yok edilmesine tepki gösterdi.

Sabahın erken saatlerinde bölgeye gelen ağaç kesim ekipleri asırlık kızılçam ağaçlarını birer birer kesmeye başladı

tv100 Milas’ın akciğerleri Akbelen ormanlarındaki kızıl çamların nasıl katledildiğini yerinde görüntüledi.

Orman katliamına karşı köylülerin tuttuğu nöbette kadınlar ön saflarda yer alıyor.

İkizköy çevre komitesi gönüllüsü çevre mühendisi Denis Gümüşel, termik santralinin yıllar içerisinde mahalleleri yuttuğunu söyledi.

Limak ve İbrahim Çeçen Holding için kurulacak kömür madeni için ormanı katlettiler - Resim : 3

“Şu anda bu maden sahası İkizköy’e dayanmış durumda. Köylüler zorla başka yerlere göç ettirildiler (…) ve maden alanının bir sonraki aşamada yutacağı yer de akbelen ormanları.

Orman katliamına sonucu ne olursa olsun izin vermeyeceklerini söyleyen Köylüler Limak ve İbrahim Çeçen Holding’in Akbelen ormanındaki ağaç katlimanına karşı şiir bile yazdı: Ağaçlarımızın yaprağı yeşil altında kahve pişir. Limak biz sana bu çamları yedirmeyeceğiz aklını başına devşir.