Ağrı'da altın rezervi keşfedildi

TMSF Başkanı Gülal, asarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Koza Altın'ın Ağrı Diyadin'deki Mollakara madeninde ciddi bir rezerv bulduğunu belirterek, "Rezervin büyüklüğü ile ilgili raporu bekliyoruz" dedi. Gülal, Koza Altın'ın Türkiye Varlık Fonu'na geçebileceğini de söyledi.

Ağrı'da altın rezervi keşfedildi

Yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Koza Altın'ın Ağrı Diyadin'deki Mollakara madeninde ciddi bir rezerv bulduğunu belirterek, "Rezervin büyüklüğü ile ilgili raporu bekliyoruz. Orada tesis kurmaya değecek bir rezerv var. Fizibilitesini yaptık. Asgari 300 milyon dolarlık bir tesis yatırımımız olacak" diye konuştu. Gülal, Koza’nın Ağrı’daki Mollakara madeninde tesis kurmayı gerektirecek bir altın rezervi olduğunu belirterek, “Mayıs sonu ya da Haziran itibariyle tesisimizi kuracağız. Minimum 300 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 2022 içerisinde oradan altın çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu. Gülal, Ağrı’da yaklaşık 1000 kişilik istihdam sağlanacağını aktararak, hukuki süreç sonunda Koza Altın'ın Türkiye Varlık Fonu'na geçebileceğini ifade etti.

Kurumun yönetimine devredilen Dumankaya İnşaat'ta evlerini teslim alamayan binden fazla mağdur olduğunu belirten Gülal, Adres Sancaktepe ve Vadi projelerinde Mayıs-Haziran gibi çalışmanın başlayabileceğini söyledi. Gülal, fonun elinde bulunan 796 şirketin 2020 yılı kârının yüzde 36 artışla 3.4 milyar TL olduğunu kaydetti. Gülal Koza’nın Ağrı’daki Mollakara madeninde tesis kurmayı gerektirecek bir altın rezervi olduğunu belirterek “Mayıs sonu ya da Haziran itibariyle tesisimizi kuracağız. Minimum 300 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 2022 içerisinde oradan altın çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Koza’nın Ağrı’daki Mollakara madeninde tesis kurmayı gerektirecek bir altın rezervi olduğunu belirten Gülal, “Mayıs sonu ya da Haziran itibariyle tesisimizi kuracağız. Minimum 300 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 2022 içerisinde oradan altın çıkarmayı planlıyoruz.” diye konuştu. Gülal, Ağrı’da yaklaşık 1000 kişilik istihdam sağlanacağını aktardı. Gülal, hukuki süreç sonunda Koza Altın'ın Türkiye Varlık Fonu'na geçebileceğini de ifade etti.