Ahmet Nur Çebi sert konuştu: "Kendilerine çeki düzen versinler, burası Beşiktaş"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kayserispor yöneticilerinin Onur Bulut transferi hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirerek, "Onur transferi, bizim için etik bir transfer olmaktan başka bir şey değildir. Kayserispor yöneticileri haklı olduklarını düşünüyorsa gidecekleri yer bellidir. Gereksiz gevezelik etmelerine ve Beşiktaş'ı küçük düşürücü ifadede bulunmalarını doğru bulmuyorum. Kendilerine çeki düzen versinler, burası Beşiktaş" dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodan Park Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Depremzedeler için başlatılan 'Bırakmam Seni Türkiyem' kampanyası hakkında bilgi verdi.

PLAY-OFF TARTIŞMALARI

Başkan Ahmet Nur Çebi, gündeme gelen play-off oynanmasına yönelik tartışmalara değinerek, "Play-off'la ilgili yazılı veya sözlü konuşmamız söz konusu olmadı. Ama ne hikmetse Beşiktaş ve şahsım üzerinden gerginlik yaratabilecek konuları birileri dile getiriyor. Ben, o konuya soru üzerine cevap verdim. O soruya verdiğimiz cevabın haklılığı ortaya çıktı" dedi.

Ahmet Nur Çebi şunları kaydetti:

"Herkes, 'Evet, bu şekilde yapılması yanlıştır, adaletsizdir demeye' bugün başladı. Eğer konu zamanlamanın yanlış olmasıysa, bana soru sorulduğu gece TFF, karar için toplanmıştı. Bunun sorumlusu, TFF'nin gereksiz zamanda gereksiz şekilde konuyu gündeme getirmiş olması."

Ahmet Nur Çebi sert konuştu: "Kendilerine çeki düzen versinler, burası Beşiktaş" - Resim : 2

"TFF, KULÜPLER TARTIŞMASI GEREKEN KONUYU OLDU BİTTİYE GETİRMİŞTİR"

Çebi, "TFF, eğer maçları 1 ay erteliyorsa, bu açıklamayı da 1 ay erteleyerek bu konuyu da kulüplerle tartışması gerekirken oldu bittiye getirmiştir. Sosyal medyadaki infialin arkasında adaletsizlikten menfaatlenen rakiplerimiz vardı" ifadelerini kullandı.

ONUR BULUT TRANSFERİ

Onur Bulut'un transferi sonrası Kayserispor'un açıklamalarını değerlendiren Çebi şöyle konuştu:

"Onur transferi, bizim için etik bir transfer olmaktan başka bir şey değildir. Kayserispor yöneticileri haklı olduklarını düşünüyorsa gidecekleri yer bellidir. Gereksiz gevezelik etmelerine ve Beşiktaş'ı küçük düşürücü ifadede bulunmalarını doğru bulmuyorum.

Kendilerine çeki düzen versinler, burası Beşiktaş. Bir futbolcu, gider ayak size 1 milyon euro kazandırmak için bir kağıda imza atıyorsa saygı duymak gerekir. Onu bir odaya koyup kumpas kurmak doğru bir şey değildir."

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Çebi, 'Bırakmam Seni Türkiyem' kamapanyasına ilişkin şöyle konuştu:

"Bu çok uzun süreli bir iştir. Unutmamalıyız, bırakmamalıyız. ‘Bırakmam Seni Türkiyem’ kampanyasıyla depremlerden zarar gören ailelere destek olmaya gayret edeceğiz. Beşiktaş olarak, sivil toplam örgütü olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz, durmayacağız. Yardım kampanyaları ve destek çalışmaları amacına ulaşmıştır. Yeterli olmamıştır ama amacına ulaşmıştır. Stadımızın merkezi bir yerde olması nedeniyle bütün yardımseverlerin getirdiklerini teslim aldık. Günlerce bu operasyonlarımız devam etti. Her türlü imkanı bize sunan halkımızın verdiklerinin hepsini düzgün bir şekilde gerektiği yerlere ulaştırıyoruz. Yardımlarımızın sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması bilmek huzurdu. Taraftarlarımızın 'Çocuklar gülsün' kampanyası ile stadımızda yapmış oldukları, 4-5 milyar civarında izlenme gören bu kampanyamızın ne kadar faydalı olduğunu, Beşiktaş’ın da böyle bir hususta ön ayak olmasından dolayı gurur duyuyorum"

Ahmet Nur Çebi sert konuştu: "Kendilerine çeki düzen versinler, burası Beşiktaş" - Resim : 4

Hatay ziyaretinde gördüğü tablonun çok kötü olduğu dile getiren Başkan Çebi, "Bu işin peşini bırakmamamız gerekiyor. Hatayspor’u ziyaret giderken çökmüş iki okulu gördükten sonra çocuklarımız için okul yapmamız gerektiği algısı oluştu. Bu kampanyaya bu sebeple başlattık. 'Omuz omuza' kampanyasına da 'Tek Yürek' kampanyasının içerisinde de bulunduk. Beşiktaşımızın oluşturduğu kampanyayı bugün başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

10 MİLYON TL BAĞIŞLANDI

Başkan Ahmet Nur Çebi projeye yönetim kurulu olarak 10 milyon TL bağışladıkları açıkladı. Çebi, en az 6 bölgeye 6 okul yapmayı planladıklarını da söyledi. Deprem bölgelerinde ziyaretinde unutamadığı bir anısının sorulması üzerine Başkan Çebi, "Hatay'da sokak kapalıydı. Yanımızdaki arkadaş; 'Hemen çıkmalıyız' dedi, 'Yandaki bina her an çökebilir' dedi. O an ürperdiğimizi, paniklediğimi söyleyebilirim. O an anladık ki sürekli orada olan insanlar vardı, onların durumunu daha da iyi anlayabiliyoruz. Hatayspor tesislerine giderken yıkılan okulların manzarası da beni oldukça etkiledi. Oldukça korkuttu. Yardım projelerimizin öncelikli konusu çocuklar olduğu için öncelikli olarak icraatlarımızdan biri de okul oldu" dedi.

ÜÇ BÜYÜKLER MAÇ YAPACAK MI?

'Depremzedelere yardım için Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında maç yapılacak mı sorusuna?' Başkan Ahmet Nur Çebi, "Lig devam ediyor, milli takımımızın müsabakaları var. Böyle bir süreç oluşturulabilir mi emin değilim. Diğer kulüplerimizi de bu konu da elinden geldiğini yaptıklarını biliyorum ama bu süreç nasıl olur bilmiyorum. Hazırlık döneminde yapılacak maçların gelirini yine depremzede vatandaşlarımıza yönlendirmeyi düşünüyoruz. Tüm kulüplerin bu şekilde hareket etmesi için de biz bunu bir teklif olarak önlerine sunmayı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş, Onur Bulut'u sözleşmesinde yer aldığı öne sürülen opsiyonu kullanarak Kayserispor'dan 1 milyon Euro karşılığında transfer etmişti. Kayserispor ise 3.5 milyon bonservis bedeli talep etmişti. Sarı-Kırmızılılar'ın Basın Sözcüsü Samet Koç da 1 milyon Euro'yu Beşiktaş'a geri gönderdiklerini ve konuyu TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na taşıdıklarını resmen duyurmuştu.