Aile Bakanlığı 150 bin TL ödeyecek... Cebiniz bu para ile bollaşacak... İhtiyacı olan herkes incelemeli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yeni evlenecek çiftlilere yönelik 150 bin TL kredi ödemesi yapılacak. Yeni evlenecek çiftlerin ellerini çok rahatlatması beklenen bu projenin detayları haberimizde...

Aile Bakanlığı 150 bin TL ödeyecek... Cebiniz bu para ile bollaşacak... İhtiyacı olan herkes incelemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere daha önce verdiği müjde ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çalışmalar yürütülmeye devam ediliyor. Bakanlık tarafından alınacak başvuruların ardından gençlere ödemeleri gerçekleştirilecek. 

Evlilik kredisinde erkek ve kadın tarafı için nasıl sürecin devam edeceği merak ediliyor. Bu konuda en önemli detaylardan birisi ise çiftlerin bir kişi olarak bu desteği alabilecek olması. 150 bin TL olarak belirlenen evlilik kredisi, kişilere çift olarak verilecek. Bu nedenle de iki tarafında evlilik kredisi 150 bin TL alarak toplamda 300 bin TL’lik krediye sahip olması söz konusu olmayacak. Her çift içim 150 bin TL verilerek 2 yıl geri ödemesiz 4 yıl geri ödeme şeklinde kredi kullanılması sağlanacak.

MECLİS'TEN GEÇTİKTEN SONRA TÜM DETAYLAR BELLİ OLACAK! 

Evlilik kredisi düzenlemesi meclisten geçtikten sonra konuyla ilgili tüm detaylar belli olacak. 150 bin evlilik kredisi başvurusu şu anda bankaların hemen hepsi tarafından veriliyor. Ancak bu kredilerde kredi vadeleri ve faizleri oldukça yüksek. Bu nedenle de faiziz 150 bin evlilik kredisi başvurusu işlemleri için düzenlemenin yapılması gerekiyor. Düzenlemeler sonrasında ise e devlet ya da kamu bankaları üzerinden başvuruların alınması sağlanacak.

Yeni evlenenlere devlet yardımı başvurusu işlemleri online olarak yapılabilecek. Kişilerin evlilik işlemleriyle birlikte yapabileceği başvurularda evlilik öncesindeki hazırlıkların kolay bir şekilde yapılması hedefleniyor. Bu nedenle çiftler için şu anda tüm gözler düzenlemelerin bir an önce çevrilmesine dönmüş durumda. 150 bin TL evlilik kredisi yaş sınırı olmayacağından dolayı Türkiye genelinde ihtiyaç sahipleri evlilik işlemleri için krediden yararlanabilecek.