Bakanlık harekete geçti! Görme engelliler için TV, beyaz eşya...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, televizyon başta olmak üzere temel bilgi teknolojilerinin görme engellilerin ihtiyaçlarına cevap vermesi için harekete geçti.

Bakanlık harekete geçti! Görme engelliler için TV, beyaz eşya...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sıkça gelen şikayetler ve talepleri değerlendirerek ngellilerin ihtiyaçlarına cevap vermesi için harekete geçti. Televizyon başta olmak üzere temel bilgi teknolojileriyle ilgili araç ve teçhizatın engelli erişimine uygun donanıma sahip olması, akıllı kumanda ve akıllı TV'lerin özellikle görme engellilerin ihtiyaçlarına cevap vermesi sağlanacak.

Bu kapsamda, engellilerle ilgili federasyon ve dernek temsilcileri başta olmak üzere, bakanlıkların ilgili kurumları, elektronik sanayi, beyaz eşya yan sanayi, klima imalatçıları ile ilgili üretici, ihracatçı ve tüketici dernek temsilcileri ile konuyla ilgilenen akademisyenlerden oluşan kişilerle çevrim içi toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, engelliler ve ilgili derneklerce elektronik ev eşyaları konusunda engellilerin yaşadıkları sorunlar dile getirildi. Ayrıca elektronik ev eşyaları üreticilerinin engellilerle ilgili düzenlemeleri ve ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı.