Aile Destek Paketi ile 7 bin 200 TL destek! E-Devlet'ten başvurun, PTT'den alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında ailelere yardım ödemeleri yapılacağını açıklamıştı. Ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşlar 29 Temmuz Cuma günü başvuru yapmaya başladı. Peki, kimler bu yardımdan faydalanabilir? Nereden başvuru yapabilir? Başvuru için aranan şartlar nelerdir? Detaylar haberimizde...

Aile Destek Paketi ile 7 bin 200 TL destek! E-Devlet'ten başvurun, PTT'den alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Paketi için açıklamalarda bulunmuş ve ödeme tarihleri hakkında bilgi vermişti. Aile Destek Programı kapsamında başvuru yapan vatandaşların ödemeleri 29 Temmuz 2022 tarihi ile hesaplarına yatırılmaya başlandı. 

Aile Destek Paketi son günlerde gündemde olan konulardan biri. İhtiyaç sahibi milyonlarca aileye her ay 450-600 TL arası yapılan destek paketi ödemeleri ile yılda 15 milyar TL'lik maddi yardım sağlanması planlanıyor. 12 ay boyunca düzenli bir şekilde ödenen Aile Destek Programı için e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapılabiliyor. İncelenen başvurular kapsamında şartlara uygun aileler belirleniyor. Uygun görülen aileler PTT'den ödemelerini alabilirler. 

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü itibariyle yapılmaya başlandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ KAÇ TL?

Habertürk'te yer alan habere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye'de Aile Destek Paketi'nden yılda yaklaşık 4 milyon ailenin yararlanmasını beklediklerini söyleyerek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 TL olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz" dedi.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 1 sene boyunca düzenli olarak hane başına 450 TL ile 600 TL arasında destek verilecek. Ailelerin gelir seviyesine göre belirlenecek ödemeler toplamda yıllık 5 bin 400 TL ila 7 bin 200 TL arasında destek verilmiş olacak. Gelir 1.833 TL'lik gelir şartından ne kadar daha azsa destek ödemesi de o oranda artıyor. 

AİLE DESTEK PROGRAMI KOŞULLARI NELER?

Başvuran kişinin;

- Mavi Kart sahibi olması,

- 18 yaşından küçük olması,

- Türk vatandaşı olmaması,

- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

HANGİ BAŞVURULAR DİKKATE ALINMAYACAK?

Başvuru yapan kişilerin hanesinde yaşayan memur, noter veya muhtar olarak görev alan ya da yurtdışında çalışan, kamu işçisi, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması halinde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Öte yandan başvuru yapan kişilerin; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.