Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine Kübra Güran Yiğitbaşı atandı. Peki, Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine Kübra Güran Yiğitbaşı atandı. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? - Resim : 1

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

1979 Ankara doğumludur. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisansını “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine gerçekleştirdiği çalışmasıyla yapmıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde 2012 yılında, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” adlı teziyle doktorasını bitirmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? - Resim : 2

Halen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, Yayıncılık Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Medya ve Yayıncılığın Güncel Sorunları gibi dersleri yürütmektedir. Çocuk ve gençlere yönelik yayınlar ve medya içerikleri, siyasal iletişim ve siyasal söylem, medyada mültecilik, toplumsal cinsiyet, transmedya hikaye anlatıcılığı konularında çalışmaları bulunmaktadır. Çocuk yayınları ve dışa açılım adlı kitabın yazarıdır. Evli ve 3 çocuk annesidir.