Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Öncü kimdir?

Resmi Gazetede yayımlanan kararnameye göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan yardımcılığına Fatma Öncü atandı. Peki, Fatma Öncü kimdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Öncü kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Fatma Öncü, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Mehmet Hamdi Yıldırım atandı. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan Fatma Öncü kimdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Öncü kimdir? - Resim : 1

FATMA ÖNCÜ KİMDİR?

Avukat, 19 Şubat 1976 Erzurum İspir Değirmenli köyünde doğdu. Baba adı Memet, Anne adı Hafize'dir.
İlk ve orta öğrenimini , İzmir /Karşıyaka Gazi Lisesin' de okudu. Yükseköğrenimini , Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.
1995-2016 yılları arasında Dünyanın 14 ülkesinde üretim yapan Fransız petrol şirketinin Diyarbakır üretim Sahasın da yönetici olarak görev yaptı.
12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili seçimlerin de Ak Parti Diyarbakır 9.sıra adayı oldu. 2011-2015 Ak parti Genel merkez Kadın kolları MKYK Üyesi olarak görev yaptı.
24 Haziran 2018 tarihinde 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Ankara 1.Bölge 6.sıra adayı oldu. 2018 6. Olağan Kongrede Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi seçildi.
2021 7. olağan kongrede Genel merkez Disiplin kurulu Üyesi seçildi.
Halen Ankara barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapmaktadır.
Evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.