Aileler müjde 12 ay boyunca yardım! Başvuruları kaçırmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine ayda 450 ile 600 TL arasında nakdi destek yapacak.

Aileler müjde 12 ay boyunca yardım! Başvuruları kaçırmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek verilmeye devam ederken geri ödemesiz olarak maddi yardımlar peş peşe geldi. Bakanlık tarafından yapılan duyuru üzerine durumu olmayan ailelere devlet desteği verileceği açıklandı. İşte devlet desteği alma şartları ve detaylar...

Geri ödemesiz olarak yapılacak maddi yardımlar durumu iyi olayan kişilere ithafen değerlendirilmektedir. 5.400 ve 7.200 TL aralığında yapılacak olan yardımlar için bazı şartlara uygunluk kontrol edilir. İhtiyaç sahibi ailelere her konuda bakanlık yardım eli uzatırken bu defa ödenecek tutar yüksek miktardadır. 1 yıl süre boyunca 5.400 ve 7.200 TL arasında nakit yardımı yapılacak.

Aylık 600 lira destek

Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak. Gelir 1.833 liralık gelir şartından ne kadar azsa ödeme de o oranda artıyor.

Nakit yardım başvuruları

Aile Destek programı kapsamında öne çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla yapılan duyuruda Bakan Derya Yanık yeni destek ödemelerinden bahsetti. Program içeriğinde ihtiyaç sahibi ailelere 7.200 TL nakit yardım yapılacağı belirlenirken e-devlet üzerinden başvuruların devam ettiği açıklandı.

Başvuru şartları

-Hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekir

-Çalışanlar ve emekliler bu yardımdan faydalanabilir

-TC vatandaşı olmak

-Gelir testinde fakirlik sınırının altında yer almak

-Her ay başvurusu onaylanan kişilere 450-600 TL yardım yapılıp 1 yıl devam edecektir.