Cezaevinde sadece 1 gün kaldı

İzmir'de ailesine siyanür içirerek öldüren Mahmut Can Kalkan, tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Kalkan'ın yapılan kontroller sonrasında şizofren olduğu tespit edilince cezaevinden çıkarılıp hastaneye yatırıldı.

Cezaevinde sadece 1 gün kaldı

Türkiye'nin konuştuğu kan donduran cinayette yeni gelişme. İzmir'de Kimya bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mahmut Can Kalkan, internetten sipariş ettiği siyanürle anne ve babasını öldürmüş, kardeşleri ise şans eseri yara alarak kurtulmuştu. Olaydan sonra tutuklanan Kalkan, şizofren teşhisi konduğu için hastaneye yatırıldı.

Cezaevinde sadece 1 gün kaldı - Resim : 1

Siyanürlü şerbet hazırladı

Sabah'ın haberine göre İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mahmut Can Kalkan, internetten sipariş ettiği siyanürle şerbet hazırladı. Annesi Fatma Kalkan ve babası Mehmet Kalkan'a şerbeti içiren şizofren genç, kardeşlerine de içirmek istedi ancak başaramadı. Olayda anne ve baba hayatını kaybederken kardeşler sadece yaralandı.

Mahkumlara zarar vermesin diye

Kalkan'ın koğuştaki diğer mahkumlara zarar vermemesi için tutuklandıktan bir gün sonra Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği anlaşıldı. Manisa'da tedavi altına alınan Kalkan'ın rol yapıp yapmadığının, gerçek bir şizofren hastası olup olmadığının anlaşılması için bir süre doktorlar tarafından izleneceği öğrenildi.