AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir: Siyaset masada değil sahada yapılır

Türkiye, felaketler yılı 2020’den güçlenerek çıktı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir 2020’yi “Şahlanış yılı” olarak tanımladı. “Başarının kaynağı milletimiz” dedi. 2023 için de mesaj verdi.

2020 felaketler yılı olarak kayıtlara geçti. Birçok ülke gibi Türkiye’de o felaketlerden nasibini aldı. Depremler, seller, kum fırtınaları… Hepsi art arda geldi.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyanın başına bela oldu. Ülkeleri esir aldı.

Ekonomileri durma noktasına getirdi. Koca bir yıl salgının gölgesinde geçti.

AK Parti teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir Türkiye’nin bu zorlu dönemde nasıl ayakta kaldığını işte bu sözlerle özetledi.

Komşu, komşunun kapısını çaldı. Küçükler büyüklerin yardımına koştu. Devlet de vatandaşını yalnız bırakmadı. Çok daha fazla sorumluluk üstlendi. Büyük mücadele verildi. Sağlık sistemimiz salgın süresince biran olsun aksamadı. Hastanelerimiz vatandaşa kesintisiz hizmet verdi. Avrupa ülkelerindeki gibi insanlarımız hastane koridorlarında ölmedi.

Erkan Kandemir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık sistemi ile ilgili öngörüsüne vurgu yaptı.

Şehir hastaneleri konusunda “Haklı çıktık” dedi. Pandemi dünya ekonomilerini de alt üst etti. Birçok ülke krize girdi. Ancak Türkiye, alınan tedbir ve sağlanan destek paketleriyle bu süreci en az hasarla alttı.

AK Parti teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla Türkiye’nin büyük projeleri hayata geçirdiğini söyledi. 2020’yi “Şahlanış yılı” olarak tanımladı.

AK Parti kadroları salgın döneminde de dur durak bilmeden çalıştı. Çünkü 2020 AK Parti için yenilenme sürecinin başlangıcıydı. Teşkilatlar genç ve dinamik bir başkana Erkan Kandemir’e emanet edilmişti.

Yön, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı. Hedef ise daha güçlü bir Türkiye idi.

İl il kongreler düzenlenecekti. Öyle de oldu. Parti kadroları yılmadı. Teşkilatlar gece gündüz çalıştı. Salgın engeline rağmen AK Parti birçok şehirde il kongrelerini tamamladı. Yenilenme heyecanı vatandaşa anlatıldı.

Teşkilatlar sadece vatandaşa koşmadı. Pandemi nedeniyle aksayan kongre süreci de toparlandı.

Kadrolar baştan aşağı yeniledi. 2020 tüm olumsuzluklara rağmen AK Parti için hizmet yılı olarak geçti. Genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir tüm zorluklara rağmen millete hizmet etmekten gurur duyduklarını söyledi.

Kandemir, AK Parti kadrolarının insan odaklı çalıştığını aktardı. 19 yıldır girdikleri tüm seçimleri kazandıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gönül seferberliği” sözlerini hatırlattı.

AK Parti bu başarıya rağmen “Yeter” demedi. Daha fazla gönüle girebilmek için kampanyalar başlatıldı. “1 milyon yeni üye” sloganıyla çıkılan yolda, bu sayıda aşıldı.

Teşkilat başkanı Kandemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarını hatırlattı.

Parti teşkilatlarına “Biz milletin ayağına gidelim” mesajı yolladı. Her vatandaşı yeni bir umut olarak gördüklerini söyledi. Bu nedenle başlattıkları fidan dikme kampanyasını anlattı. Erkan Kandemir’e göre, AK Parti’nin başarısındaki aslan payı Recep Tayyip Erdoğan’ın.

Cumhurbaşkanı’nın hem siyasi geçmişi ve disiplininin, hem de tecrübesinin teşkilatlara örnek olduğu görüşünde..

AK Partili Erkan Kandemir’in Cumhurbaşkanlığı seçimleri için vatandaşa mesajı da vardı. “Oyunuza talibiz” dedi.