AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan tv100'de! Cumhur İttifakı'nın en büyük icraatlarından biri de 'Terörsüz Türkiye' dedi, son anket sonuçlarını açıkladı

Talat Atilla ile Memleket programına konuk olan AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan "Cumhur İttifakı'nın yaptığı en büyük icraatlarından biri bugün gençlere son 25 yılın en büyük icraatı olan Terörsüz Türkiye'yi armağan etmesidir." şeklinde konuştu. İnan programda son anket sonuçlarını da paylaşarak, "Biz 2023 seçimlerinde aldığımız oranın üstündeyiz. 36-37 bandındayız. Bu bizim güncel sayımız ama hedefimiz daha yüksek rakamlara ulaşmak." dedi.

tv100'ün ilgiyle takip edilen programı Talat Atilla ile Memleket programının bu haftaki konuğu AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan oldu.

İnan, Terörsüz Türkiye süreci başta olmak üzere siyasetin sıcak başlıklarına ilişkin Talat Atilla'nın sorularını yanıtlayarak, önemli değerlendirmeler yaptı.

Eyyüp Kadir İnan, "Cumhur İttifakı'nın yaptığı en büyük icraatlerden biri bugün gençlere son 25 yılın en büyük icraatı olan Terörsüz Türkiye'yi armağan etmesidir." dedi. İnan ayrıca programda son anket sonuçlarını da paylaştı ve "Biz 2023 seçimlerinde aldığımız oranın üstündeyiz. 36-37 bandındayız. Bu bizim güncel sayımız ama hedefimiz daha yüksek rakamlara ulaşmak." dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI’NIN EN BÜYÜK İCRAATLARINDAN BİR TANESİ TERÖRSÜZ TÜRKİYE"

Eyyüp Kadir İnan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Biz AK Parti kurulduğu günden itibaren parti programında işlediğimiz tüm konuları yüzde 99,9 oranında gerçekleştirmiş güçlü bir siyasi hareketiz. Bununla beraber gençlerimizle ilgili her alanda büyük icraatler yaptık. En büyük icraatlerden biri ise Sayın Devlet Bahçeli’nin tarihi çağrısı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllara dayanan kardeşlik ve huzurun temini konusunda kararlı ve engin tecrübesi, bugün gençlere son 25 yılın en büyük icraatı olan Terörsüz Türkiye’yi armağan etme huzuruna bizi ulaştırdı. Bu ülkenin bir genci olarak bu sürece destek veren tüm siyasi partilere ve bu ülkenin geleceğinden böyle bir terör prangasını söküp atan herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçte Cumhur ittifakımızın süreci serinkanlı yürütmesi öte yandan geçmişe dayanan tecrübemiz ve sahayı istismarcılardan uzak tutma kabiliyeti bu konuda önemli oldu. Türkiye 12-13 yıl önceki Türkiye, dinamikler de aynı dinamikler de değil. Bu iş önceki süreçlerle bir birikimin eseri. Daha önceki yıllarda bu süreçlere başlandığında bu süreci manipüle etmek isteyen eski devlet düzenindeki vesayet artıkları söz konusuydu. Bu konu gündeme gelince çeşitli barikatlar ortaya çıkartmışlardı. Cumhurbaşkanımızın 2005 yılından itibaren ortaya koyduğu kararlılık bu konuda toplumsal bariyerlerin de aşılmasına önemli ölçüde katkıda bulundu. Önceki süreçlerde de aslında ciddi bir şekilde tohumlar ekildi ama bugün eskisi kadar manipülasyondan uzaksak burada siyasetin büyük bir konsolide olması, sivil siyasetin sürece hakim olması ve Cumhur ittifakının ortaya koyduğu engin tecrübeyi ifade edebilirim."

“50 YILLIK TERÖR SORUNUNU BİTİRİYORUZ, ACILARA SON VERİYORUZ”

50 yıllık bir terör sorununu bitiriyoruz, acılara son veriyoruz. Kardeşlik ve huzur iklimini kalıcı olarak tesis ediyoruz. Bu huzur iklimi çok uzun zamandır güvenlik politikalarımızla ve tüm güvenlik güçlerimizin kararlı duruşuyla büyük bir ölçüde güvenlik tahkimatı yapıldı. İzmir’in sokakları ile Diyarbakır sokakları arasındaki huzur uzun zamandır zaten hakim. Bu konuda büyük bir toplumsal uzlaşma sağlanmıştı. Bu süreçte tüm siyasi partiler altın değerindeki önemli sürece katkı veren oldu, yük alan pozisyonda oldu. Bu sürece gerçekten sahip çıkan ve destek veren tüm siyasi partilere de teşekkür etmek istiyorum. Bu da sürecin en memnuniyet verici kısmı.

AK PARTİ İLE GENÇLERİN ARASI NASIL?

"2021 yılında kendi camiamızda dahi Z kuşağı tartışması, AK Parti ile gençler arasında ünsiyet tartışmaları, bize maliyet doğurur mu düşünceleri vardı. Biz bunu topyekün reddettik. Çünkü hatırlarsınız birçok reklamda da bu satın alınmıştı. CHP’nin de her zaman olduğu gibi jakoben bir anlayışla gençleri tasnif ettiği bir süreç olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde biz bu tanımı reddettik ve TEKNOFEST kuşağı var dedik. 14 ve 28 Mayıs’ta ilk kez oy kullanacak 5 milyon seçmenin yarısından fazlasının oyunu alarak Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden başkan seçtik. Bugün Meclis’te de en genç 5 vekilden 4’ü de AK Parti grubuna ait."

AK PARTİ'NİN MASASINDAKİ ANKETLER NASIL?

"Sürekli ve birden fazla firmaya anket yaptırıyoruz. Tüm siyasi partilerin 31 Mart 2024 öncesi aldıkları oy oranına geri döndüğünü gözlemliyoruz. CHP’de çok ciddi bir düşüş var. Özellikle yaptıkları boykot çağrıları sebebiyle toplumun yüzde 67’si bu boykotu tasvip etmedi.

Biz 2023 seçimlerinde aldığımız oranın üstündeyiz. 36-37 bandındayız. Bu bizim güncel sayımız ama hedefimiz daha yüksek rakamlara ulaşmak. Ama şunu söyleyebilirim. CHP’de anlatıldığı gibi bir durum söz konusu değil, yoğun bir düşüş var. Özellikle son İBB soruşturmasıyla beraber ortaya çıkan iddialara cevap verememe durumu, perdeleme gayretleri, bu konuda başvurdukları gargara siyaseti vatandaşımız tarafından asla tasvip edilmiyor.

2 yıl geride kaldı, önümüzde 3 senelik altın bir süreç söz konusu. Bu süreçte de vatandaşımızın üzerine yük olan hangi mesele varsa en pratik haliyle nasıl bu işi hızlandırabiliriz üzerine çalışıyoruz."