AK Parti'nin yeni anayasa çalışması tamamlandı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ilim heyetinin çalışmaları sonucu tamamlanan yeni anasayanın bilgisinin Cumhurbaşkanı'na verildiğini açıkladı.

AK Parti'nin yeni anayasa çalışması tamamlandı

Türkiye yeni anayasaya geçme hazırlığında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta “Amacımız Meclis’teki tüm partilerin yeni ve sivil anayasa çalışmalarına destek vermeleridir” çağrısı yaptığı yeni anayasa çalışmalarında son durumu AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan anlattı. Turan yeni anayasa çalışmasını bir ilim heyetinin yürüttüğünü belirtirken “Cumhurbaşkanımıza da çalışmanın bittiği bilgisini verdiler” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “(Çalışmaları yürüten ilim heyeti) En kısa süre içerisinde bunu siyaset zemininde MYK ve MKYK’da bizlere açacaklar, bunun tartışmasını yapacağız. Son hale getirdikten sonra; cumhur ittifakımız ile paylaşacağız.

Yani hem MHP’nin hem AK Parti’nin kendi önerdiği anayasaları olacak. Bu iki anayasanın bir masa etrafında çalışılmasını, ortak zeminde değerlendirilmesini talep edeceğiz. Biz cumhur ittifakıyla beraber o anayasaların, 'bir cumhur ittifakı ruhuna' bürünmesini istiyoruz. O zaman cumhur ittifakının anayasası haline gelecek. Ondan sonra usul belirlemesi yapacağız. Diğer partilere götürmek ve diğer katmanlarla görüşmek işin gereği esası olacak.

Tabii ki 84 milyonun bekleyeceği bir metin çıkamaz ortaya. Ama büyük çoğunluğunun 'evet' diyeceği, toplumun çok farklı katmanlarının kesimlerinin 'evet' diyeceği bir metin için büyük bir mesai harcayacağız.”