Özlem Zengin tv100'e konuştu: Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi ve 6284 tartışmasını açan Saadet Partisi’dir

tv100'de Ece Üner'e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunla ilgili "Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi ve 6284 tartışmasını açan Saadet Partisi’dir. 6284 ile ilgili yapılan aleyhte yapılan kampanyada kendi partim içinde birçok arkadaşım benimle aynı düşünüyor. Kadına karşı şiddet meselesi, ailenin korunması meseli bizim asli meselemiz. Buradan geriye bir gidiş olmayacak." dedi.

tv100 Ana Haber'e konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat milletvekili Özlem Zengin, Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

"BURADA EN TEMEL SORUN MİTİNG YAPILMASI GEREKEN YERDE BİR İZİN ALINMAMIŞ"
Erzurum mitinginde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun taşlı saldırıya uğramasıyla ilgili Zengin "Bunlar üzerine konuşulması zor konular. Hepimizin bir ilkesel yaklaşımımız var. Hepimiz şiddete karşıyız. Hiç kimsenin incinmeyeceği bir seçim atmosferine ihtiyacımız var. Bu taraftan baktığımızda tek bir tarafı suçlayabilmek mümkün değil. Nedense kurallara uymak istenmiyor. Miting yapılacak yerler önceden ilan ediliyor. Miting için ayrı bir izin gerekiyor. Burada en temel sorun miting yapılması gereken yerde bir izin alınmamış. Orada yapılan konuşma için hukuki bir zemin yok. Bunun izninin alınması gerekli. İzin alındığı zaman tedbirlerin çapı farklı olacak. Bunun böyle oluyor olması ortaya çıkan fiil karşısında emniyetin yapması gerekenleri ortaya koyuyor. Zaten Adalet Bakanımız soruşturma başlatıldığını ve gözaltılar olduğunu söyledi. İddiaların araştırılması gerekiyor." dedi.

"KİMSENİN KİMSEYE HAD BİLDİRMEYE HAKKI YOK"
Erzurum'da yaşananlarla ilgili sözlerini sürdüren Zengin "Bir valiyle, emniyet müdürüyle konuşurken herkesin kendi bulunduğu yeri bilerek, hatırlayarak konuşması gerekli.  Kimsenin kimseye had bildirmeye hakkı yok. Toplumda gergin olmamasını istiyorsak, olması muhtemel şeyleri önceden herkesin düşünmesi lazım. Emniyetin, valiliğin düşündüğü kadar orada konuşma yapanların da düşünmesi lazım. Polis gördüklerine müdahale etmiş. Toplumlardaki olaylarda bir şeyler tetiklendikten sonra onu kontrol etmek çok zorlaşıyor. Mahalle arası miting olmaz. Taşı atan herkes hukuk önünde cezasını çekecek. İhmali olan varsa adli yargı gereken süreci tamamlayacaktır. Buradan ayrıca bir mağduriyet yaratmaya gerek yok.

"FORMÜL BULMAMIZ LAZIM"
Üner'in "Meydanlarda kullanılan sert ifadelerin hiç suçu yok mu?" sorusuna Zengin "Topluluğa yapılan konuşmalarla, ekranda yaptığımız konuşmaların tonu aynı değil. Bu olamaz, bence bu kadar büyük çaplı konuşmaların sürekli ekranda olmasına bir formül bulmamız lazım." yanıtını verdi. 

"TÜRKİYE’DE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE 6284 TARTIŞMASINI AÇAN SAADET PARTİSİ’DİR"
İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunla ilgili Zengin "Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi ve 6284 tartışmasını açan Saadet Partisi’dir. Farkındaysanız Akşener mitinglerde İstanbul Sözleşmesi dese de yazılı metinlerde yok. Aynı soruyu onlara sormak lazım. Biz kendi kimliğimizle, onlar kendi kimliğiyle seçime giriyor. 6284 ile ilgili yapılan aleyhte yapılan kampanyada kendi partim içinde birçok arkadaşım benimle aynı düşünüyor. Uygulamayla alakalı sorunları kaldırabiliriz. Biz bu işi yaparken aile meselesiyle çatışmıyoruz. Bunlar birbiriyle rekabet eden kavramlar değil. Aileyi korumak ve kadına şiddeti önlemek istiyoruz. Bu ikisi bizim için kırmızı çizgimiz. Benim arzu ettiğim arkadaşlarımın kendi aramızda konuştuğumuz şeyi daha sesli bir şekilde dile getirmeleriydi." diye konuştu. 

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDE ONLARIN ANLATTIĞI ŞEYLER YOK"
Zengin, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tartışmalarla ilgili "İstanbul Sözleşmesi'nde onların anlattığı şeyler yok. 'Eşcinsel evlilik var, 40 yerde yazıyor' diyorlar, yazmıyor. İtirazımız olan konuları tartışalım ama gerçek olanı da söyleyelim. Ben hiçbir şekilde LGBT taraftarı bir insan değilim." dedi.

"BURADAN GERİYE BİR GİDİŞ OLMAYACAK"
6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili ise Zengin "Kadına karşı şiddet meselesi, ailenin korunması meseli bizim asli meselemiz. Buradan geriye bir gidiş olmayacak. Kanunların uygulanmasında bir sorun varsa, var. Bunlarla ilgili çözümleri biz komisyonda gündeme getirdik. Protokolde 6284’le ilgili bir şey yok." dedi.