AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler'den "Asgari ücret ve 3600 ek gösterge"yle ilgili flaş mesajlar

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti Programı'nda gündeme ilişkin önemli dğerlendirmelerde bulundu. "Kavala'nın suçlu olup olmadığına yargı karar verecek" diyen Güler, asgari ücret zammı ve 3600 ek gösterge ile ilgili flaş mesajlar verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti Programı'nda Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Abdullah Güler, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Beşinci Yargı Paketi'nde neler var?

Beşinci Yargı Paketi'nden önce birçok yargı paketi hayatımıza geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 30 Mayıs 2019'da İnsan Hakları Eylem Planı'nı da içeren Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin açıklanmasının ardından bugüne kadar belgedeki 256 faaliyetten 122'si çok sayıda idari düzenleme ve yasal çalışmalarla tamamlandı.

Açık cezaevi izinlerinde son durum

Açık cezaevinde bulunan mahkumların Kovid nedeniyle ev izninde geçirilmesi süreci var.

5. Yargı Paketi ile açık cezaevi izinleri yeniden gündeme geldi. TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'ne ceza infazla ilgili yeni madde ihdas edildi.

Mecliste grubu bulanan partilerin ortak önergesiyle ihdas edilen maddeyle, "Kovid-19 izni" ile ilgili mevcut düzenlemedeki Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir" şeklindeki ibare, "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir" olarak değiştirildi.

6'ıncı Yargı Paketi'nin içerisinde stajyer avukatlık olacak mı? sorusuna yanıt veren Abdullah Güler şunları söyledi:

Kamu görevini devam ettirirken dışardan hukuk fakültesini bitirip avukatlık stajını yapma hakkı elbet var. Ama bu geçiştirilecek bir durum değil. Maliye Bakanlığıyla birlikte özlük hakları konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

İcra satışlarında yapılan yeni düzenlemelere göre ise artık bunlar elektronik ortamda olacak. Dolayısıyla ihaleye fesat karıştırma, yönlendirme gibi olumsuzluklar ortadan kalkmış olacak.

"Kavala'nın suçlu olup olmadığına yargı karar verecek"

Osman Kavala'nın tutuklu yargılanmasıyla ilgili konuşan Güler şunları kaydetti:

Elma ile armutu birbirine karıştırmaya ve ülkenin kamu ve milli güvenliği açısından bazı olayları olmamış gibi göstermeye çalışıyorlar. Muhalefet, bu konuya çok sığ bakıyor. Muhalefet anlamak istemiyor.

Osman Kavala'nın merkezinde olduğu ve bugüne kadar devam eden süreçler de var. AKM'nin merkezinde olan Bir Gezi olayı yaşandı. Yüzlerce kamu binasının tahrip edildiği, yağmanın gaspın olduğu bir ortam vardı. Muhalefet bunlar hiç olmamış gibi davranıyor. Devlet bunlara müdahale etmeyecek miydi? Yargıtay İcra Dairesi'nin bozma kararları var. Bunlar, Gezi ve Çarşı Grubu Davası'yla 13'üncü Ağır Ceza'da birleşti. Türkiye'nin belki de Cumhuriyet tarihinin ekonomide zirve yaptığı gün başladı bu olaylar... 4 bin 700 kişi bu olaylar sonrası gözaltına alındı ve tutuklanan kimse yok. Fransa'da bugün kamu güvenliği açısından Sarı Yelekler davası nasıl işliyor? Muhalefet bir dönüp baksın. Bu kapsamda Kavala'nın suçlu olup olmasığına yargı karar verecek.

"Metin Gürcan'ın gözaltına alınması muhalefete gözdağı değil"

DEVA Partili Metin Gürcan'ın siyasi casusluk suçlamaıyla gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Güler, şunları söyledi.

Kendisi Özel Kuvvetler'den emekli olan bir kişi ve soruşturma gizli yürütülüyor. Birçok bağlantı ve detay ielerleyen zamanlarda ortaya çıkacaktır. Mertin Gürcan'ın gözaltına alınması muhalefete gözdağı değildir.

Ali Babacan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK çıkışıyla ilgili ise şunu söyleyebilirim. 15 Temmuz gibi 250 şehidimizin binlerce gazimizin olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamış olduğu en büyük ihanet saldırısının sonucunda bağımsız yargımızın yürütmüş olduğu soruşturmalarda ortaya çıkan birçok rezalet var. Özellikle bu Çatı Davası'nda yargılanan üst düzey askerlerin ifadelerine bir bakın. Meclisimizin ve Külliye'nin bombalanması bir talimatmış. FETÖ yapılanması dünyanın gördüğü en sinsi örgüt yapılanmasıdır.

Demirtaş tahliye olmalı mı?

Demirtaş davası 108 sanıklı bir dava. Kobani Davası'nda devam ediyor yargılama süreci. 34 kişi daha bu kapsamda tutuklu. Başta Diyarbakır olmak üzere 35 ilimizde 6-8 Ekim olayları kapsamında halk sokağa dökülmüştür. Yargılama süreci devam ediyor.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

3600, 2022 bütçesiyle beraber önümüzdeki dönemde gündeme gelecek. 2022’de 3600 sonuçlanacaktır. EYT ile ilgili bakanlığımız taraflarla beraber çok kapsamlı araştırma yapıyor. Asgari ücret noktasında taraflar uzlaşacak.