Ali İhsan Arslan tv100'e konuştu: Erdoğan'ın akılalmaz değişim ve devrimciliği var, böyle bir özellikte siyasetçi göremezsiniz!

tv100'e konuşan AK Parti Kurucu Üyesi Ali İhsan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili "Akılalmaz değişim ve devrimciliği var. Böyle bir özellikte siyasetçi göremezsiniz. Durmadan ülkeyi dönüştürme adına her gün yeni bir şeyle uğraşıyor." dedi.

Ali İhsan Arslan tv100'e konuştu: Erdoğan'ın akılalmaz değişim ve devrimciliği var, böyle bir özellikte siyasetçi göremezsiniz!

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Memleket'e konuk olan AK Parti Kurucu Üyesi Ali İhsan Arslan, Talat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın sorularını yanıtladı.

Ali İhsan Arslan'ın açıklamalarından satır başları:

"80 YILDA YAPILAN İCRAATLARIN 5 KATI İŞİ 21 YILDA YAPMIŞIZ"
- Tayyip Erdoğan’ın liderliği burada çok önemli. O liderlik olmasaydı bu iş bu kadar uzun sürmezdi. Sevgi icraatla birleşmiş. Bir de icra olayı çok yüksek AK Parti’nin bugün Ankara’nın 2 ilçesindeydim. Cumhurbaşkanımıza o kadar çok sevgi var ki. İnsanlar ailesinin fertlerinden daha çok seviyorlar. Her yere dokunmuş her yere iş yapmış her yerin eksiklerini gidermiş. 80 yılda yapılan icraatların 5 katı işi 21 yılda yapmışız. İcraatlar saymakla bitmiyor. Yaptığımız yatırımların burada çok büyük etkisi var. Biz Türkiye’nin doğusu, batısı, güneyi ayırt etmeden yatırımlar yaptık. Yollar yaptık, sulama tesisleri yaptık enerji yatırımları yaptık aklınıza ne gelirse. Siz vatandaşa hizmet götürürseniz vatandaş bunun karşılığını veriyor. 

"ÇÖZÜM SÜRECİ GEREKLİYDİ"
- Çözüm süreci, toplumsal barış için gerekliydi. O gün yapmaya çalıştık, kısmet olması. Bugün şartlar değişti, başka türlü faaliyetlerimiz var. Toplumda, AK Parti'ye teveccüh ile bunu gösterdi. FETÖ, çözüm sürecini etkiledi. Hendek olaylarında da vatandaşımız devletin yanında yer aldı. Türkiye'nin doğusunu, batısını ayırmadan yatırımlar yaptık. 

"BİRİNCİ TURDAN SONRA MUHALEFET CEPHESİNDE HAYAL KIRIKLIKLARI OLDU"
- (Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın ittifak kararları) Birinci turdan sonra muhalefet cephesinde hayal kırıklıkları oldu. Seçim sonrası ATA İttifak kendi içerisinde bölündü. Seçmenlerin bir kısmı bizi, bir kısmı Kemal Bey'i destekleyecek. Bir kısmı da oy kullanmayacak. 

- Herkesin beklentisi HDP'nin terörle bağlantısını kesmesi yönünde. HDP bu seçimde oy kaybetti. 

HÜDA PAR TARTIŞMALARI
- AK Parti'nin HÜDA PAR ile ilgili kararın ben yanlış olduğunu düşünmüyorum.Kendileri, Hizbullah ile ilişkilerinin olmadığını söylüyorlar. Şiddete karşı olduklarını söylüyorlar. Bu girdikleri ilk seçim değil.

- Erdoğan ile tanışmama Ömer Çelik vesile oldu. İBB Başkanıydı kendisi, davet ettiği bir kahvaltı vesilesiyle tanıştık. 

"ERDOĞAN'IN AKILALMAZ DEĞİŞİM VE DEVRİMCİLİĞİ VAR. BÖYLE BİR ÖZELLİKTE SİYASETÇİ GÖREMEZSİNİZ"
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akılalmaz değişim ve devrimciliği var. Böyle bir özellikte siyasetçi göremezsiniz. Durmadan ülkeyi dönüştürme adına her gün yeni bir şeyle uğraşıyor. Geçmişte gördük, insanlar konfora alışırlar ve çalışmayı bırakırlar. Her türlü şeyi riske atarak 50+1 gibi bir sistem getiriyor. Hayatı boyunca yüzde 50'i geçemeyip yüzde 50'i hedefe koyuyorsun. Yeni sisteme Türkiye'nin ihtiyacı var diyerek bir sistem getirdi. Bir kaç puanı riske atarak böyle bir şeye giriyor. Erdoğan'ın akılmaz bir devrimciliği var. 

-  Milletvekilerimizin bakan olmayacağı söylenmedi henüz. İhtiyaç duyulursa milletvekillerinin istifa etmesi gerekir.

SEÇİME KATILIM DÜŞER Mİ?
- 2. tur denemesi Türkiye'de ilk defa yapılacak. Yurt dışı oylarında herhangi bir düşme olmadı. Hatta artış yaşandı. Bize oy veren seçmen fire vermeden katılacağını öngörüyoruz.