AK Parti MKYK toplantısı bugün! Gündemde neler var?

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında partisinin genel merkezinde bugün toplanacak. Toplantıda, Putin'le Soçi'de yapılan görüşme ve cemevlerine provokatif saldırılar da toplantının gündem maddelerinde. Sosyal konut projesinin ele alınacağı toplantıda, kira ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlar da masaya yatırılacak. Öte yandan KPSS soruşturması da gündem maddelerinden biri.

AK Parti MKYK toplantısı bugün! Gündemde neler var?

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de gerçekleştirdiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşacak. 

AK Parti MKYK'da ele alınacak konular;

KPSS'de soruların çalınması ile ilgili soruşturması

Ayrıca 14 Ağustos AK Parti'nin kuruluş yıldönümü için hazırlıkların da konuşulacağı MYK'da, ekonomiden sağlığa, KPSS sorularından provokatif saldırılara kadar pek çok konu başlığı masaya yatırılacak. Öte yandan toplantıda Türkiye'nin terörle mücadeledeki başarısı da değerlendirilecek.

Erdoğan-Putin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz cuma günü Rus Sanatoryum'daki görüşmesi 4 saat sürmüştü. Yapılan görüşmede gündem maddelerinden biri. 

Diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan diplomasi trafiğinin ana hatlarını da anlatacak. 2023 seçimlerine 10 ay gibi kısa bir süre kalması nedeniyle toplantıda iç politikada yaşanan gelişmeler de geniş olarak ele alınacak.

Ekonomide atılan adımlar ve dar gelirli için yeni çözümler

Ekonomide atılan adımlar da toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Türkiye'nin dört bir yanına giden parti teşkilatı izlenimlerini ve hazırladıkları raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşacak. Dar gelirli ailelerin dört gözle beklediği sosyal konut projesinin piyasalara yansımaları, kira ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlara etkileri değerlendirilecek.

Vatandaşın talep ve beklentilerinin raporlar halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı toplantıda, dar gelirlilerin alım gücünün artırılması konusunda atılacak yeni adımlar da gündeme gelecek.