AK Parti MKYK Toplantısı sona erdi... Ömer Çelik: Emine Bulut'un katilinin en ağır cezayı alması temennimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MKYK Toplantısı'na sona erdi.

AK Parti MKYK Toplantısı sona erdi... Ömer Çelik: Emine Bulut'un katilinin en ağır cezayı alması temennimiz

MKYK toplantısıyla ilgili bir açıklama yapılıyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

Emine Bulut cinayeti

"Emine Bulut cinayetiyle ilgili olarak Aile Bakanlığımız hemen harekete geçmiştir. Katliamı gerçekleştiren bu şahsın en yüksek cezayı alması temennimizdir. Emine Bulut hayatını kaybederken birilerinin görüntü alma telaşına düşmesi, seyirci kalması bu olayı çok daha geniş çaplı ele almamız gerektiğini gösteriyor. Üzerimize düşen ne varsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu büyük bir toplumsal yaradır. Medeni bir hayata sahip bir milletin asla kabul etmeyeceği eylemler bunlar. Hem duyarlılık göstermemiz hem de tutum almamız gerekiyor. Şiddete başvuran şahısların dışlanması, bu konuda bir bilinç oluşturulması, bir direnç oluşturulması bütün toplumun vazifesidir. Hepimizin meselesidir. AK Parti olarak bu konuda üstümüze düşen yeni vazifeler varsa her türlü işbirliğine açığız. Partiler üzeri bir meseledir, toplumun tüm bireylerini ilgilendiren bir mesele. Çok acı bir şekilde canımız yanıyor. Bugün bu olay üzerimize bir kabus gibi çöktü. Bu cinayetlerde hayatını kaybedenler Allahtan rahmet diliyoruz "

Emniyet kemeri kampanyası

"Emniyet kemeri kampanyası başlatmıştık. Bu konuda da herkesin yardımını talep ediyoruz. Hepimiz bir farkındalık yaratmamız lazım. O zamanlar bir gazete Anadolu İhtilali demişti. Bugün de AK Parti yoluna devam ediyor."

"MKYK'yla ilgili Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması olacak. AK Parti'yi millet kurmuştur, milletin kurduğu bu hareketin biz sadece tabelasını astık demiştik. "

Ekonomi

"Tarihin en büyük finansal saldırıların biriyle karşı karşıya kalmamıza rağmen bütün bunları atlatmayı bildik. Bütün bunlar milletin desteği ve ülkenin kaliteli bir şekilde yönetilmesiyle olmuştur."

Güvenli bölge

"Suriye'deki güvenli bölge kurulması seçeneği, Cumhurbaşkanımız tarafından güçlü bir şekilde dile getiriliyor. Bu bölge muhakkak surette Türkiye'nin kontrolünde olmalıdır. Müşterek bir harekat merkezinin kurulması kararlaştırıldı. Burası göç akımının durdurulması açısından da bir işlev yürütecektir. Münbiç'te daha başka yerlerde karşılaştığımız durumlarla asla karşılaşmak istemiyoruz. Suriyelilerin kendi ülkelerine dönmesini sağlayacka, bu ülkedeki çatışmaların sona ermesini sağlayacak bir alan olacaktır. En önemlisi de Türkiye'nin milli güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için önemlidir."

Ermenilerin açtığı davalar

"1915 olaylarıyla ilgili Ermenilerin bankalarımız aleyhine açtığı davalar vardı. Burada mahkeme bu kararı veremeyeceğini belirterek reddetti. Davacılar temyiz etti. Kararlar açıklandı ve davaların zaman aşımına uğradığını bildirdi. Bu davalar lehimize sonuçlandı. Bir soykırım ekonomisi var, diasporadaki Ermeniler bundan besleniyorlar. Bunlar fanatik çıkar gruplarıdır. "

Kudüs'te yaşananlar

"Bayramda fevkalade üzüldüğümüz olaylarla karşılaştık. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından oradaki provokasyonlar artmıştır. Bazı radikaller Mescid-i Aksa'nın içine girmekte ve oradaki insanları taciz etmekteler. Oranın statüsünün değiştirilmesine yönelik bazı adımlar atıldığını görüyoruz. Bir kere daha bu eylemlere imza atanları kınıyoruz. İsrail İçişleri Bakanı'nın Mescid'i Aksa'da Yahudiler'in ibadet etmesi için buranın statüsünün değiştirilmesi yönündeki açıklamalarını da kınıyoruz. Bunlar sonu gelmez birtakım çatışmaların tetiklenmesine neden olabilir."

"MKYK'mızda alınan kararla 7. Olağan kongre sürecimiz 7 Ekim 2019'da başlayacaktır."