AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri tv100’de Taksim Meydanı’nda konuştu! “HDP ile bir politika noktasında uyumumuz kesinlikle olamaz”

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’na katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “HDP, legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var” sözlerine tv100’de açıklık getirdi. Cevheri, “Bir AK Parti milletvekilinin kendi partisinin çatısı altında yapmış olduğu anayasal çalışmalar doğrultusunda bütün partileri ziyaret etme konusunda izlemiş olduğu politikaya destek verdim” dedi. Cevheri ayrıca, HDP ile bir politika noktasında uyumlarının kesinlikle olamayacağını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti, 'başörtüsüne' yönelik Anayasa değişikliğini içeren teklif için HDP'yi ziyaret etmişti.

AK Parti tarafından HDP'ye gerçekleştirilen ziyaretin ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “HDP, legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var” açıklaması gelmişti.

tv100’ün ilgi ile takip edilen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’nda AK Parti’nin HDP ziyareti ele alındı. 26. ve 27. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, tv100’ bağlanarak söz konusu yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 “Bundan daha doğal ne olabilir?”

“Gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. HDP, legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var” sözlerine açıklık getiren Cevheri, “Bir AK Parti milletvekilinin kendi partisinin çatısı altında yapmış olduğu anayasal çalışmalar doğrultusunda bütün partileri bütün grupları hususunda ziyaret etme konusunda izlemiş olduğu politikaya destek verdim, bundan doğal daha ne olabilir? Ben AK Parti milletvekiliyim. Benim partimde anayasal bir çalışma başlattı ve bende partimin tutumunu deklare ettim” dedi.

 

“HDP ile bir politika noktasında uyumumuz kesinlikle olamaz”

Cevheri, sözlerinin devamında, HDP’nin siyasal partiler yasasına göre kurulduğunu belirterek, “Kendimize yakın gördüğümüz bütün seçmenler üzerinde çalışacağız. HDP’yle bir politika noktasında uyumumuz kesinlikle olamaz çünkü biz 'Tek vatan, tek bayrak, tek millet' noktasında kırmızı çizgilerimiz vardır ama seçmeni yanımıza almak hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

“Toplumun vicdanıyla bu sonucu alacağımıza inanıyorum”

Anayasa çalışmasının bütün toplumun kesimlerini kapsayacağını belirten Cevheri, “Anayasa çalışması bizim çalışmamızdır. Anayasa bütün toplumun kesimlerini kapsayacak, destek verirlerse ne ala vermezlerse kendi yollarına gidecekler. Biz yine bunu referanduma götürüp toplumun vicdanıyla bu sonucu alacağımıza inanıyorum” dedi.

“Türkiye’nin hangi beldesine giderseniz gidin çok rahat bir şekilde gidebiliyorsunuz”

Partisinin terörle mücadele politikalarını ciddi oranda desteklediğini belirten Cevheri, “Soylu bakanımızın ciddi çalışmasıyla terörü bitirme noktasına geldi. Partimin terörle mücadele politikalarına çok ciddi destek veriyorum. Şu anda Türkiye’nin hangi beldesine giderseniz gidin çok rahat bir şekilde gidebiliyorsunuz. Bizim hükümetimizin almış olduğu karar ve ciddi çalışmalar neticesinde meydana geldi. Teröristler nerede ne kadar olduğu bizim makamlarımız tarafından biliniyor. Terörün bitirilmesi gerekiyor. Bölgede kardeşlik esintisinin olması gerekiyor” dedi.

MHP, HDP ile görüşmeyi destekliyor mu?

Barış Yarkadaş’ın “MHP, HDP ile görüşmenizi destekliyor mu?” sorusuna ise, “MHP adına söz söyleme hakkına sahip değilim o partinin kendi politikasıdır ama şahsıma ve partimize yansıtılan en ufak olumsuz düşünce olmamıştır” diyerek yanıt verdi.