AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK sonrası açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu... Çelik Kılıçdaroğlu'nun YSK iddialarına ilişkin "YSK'nın elinde olmayan bilgiler var diyor. Bu tehlikeli bir ifade. Bu bilgileri nasıl elde etmiş? YSK'nın bile elinde olmayan bilgiden bahsediyor." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK sonrası açıklamalar

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplandı. Toplantıda dar gelirliler için atılacak yeni adımlar ve sosyal konut projesi, KPSS soruşturması, cemevine provokatif saldırı ve Rusya lideri Putin'le Soçi'de yapılan görüşme ele alındı. 

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle; 

Cemevlerine yönelik yapılan saldırıların provokasyon olduğu açık. Kardeşlik sofrası etrafında lokmalar paylaşılacak. Orta Doğu'da ve dünyada bu kapsayıcılıkla yaklaşılan bir ülke ve liderlik olmadığını o dönemde ifade etmiştim. Netice itibarıyla yaptığımız işi iyi yapmak çerçevesinde sorumluluğumuz devam edecek. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz, izin vermeyiz.

Her kesimden arkadaşlarımızla birlikte birlik, dirlik duygumuzu korumaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu saldırıdan sonra Alevi vakıfları çok güzel bildiri yayınladılar. Dediler ki; 'Gelin hep birlikte bu topraklardan dünyaya verilecek bir mesaj olarak, her türlü nefret suçuna karşı birlikte karşı duralım. Ortak bir tepki koyalım' dediler. Bu davete canı gönülden icabet ediyoruz.

Gazeteci Latif Şimşek'e saldırı

Sayın Latif Şimşek'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu asla kabul edilemez bir barbarlık. Maalesef bizim tarihimizde görülmüş en ağır, vahim, barbarca eylem ve saldırılardan bir tanesi. Bir tartışma programında ortam sertleşebilir, hoşumuza gitmeyen bir şey olabilir, cevabını verirsiniz. Olmadı, hiçbir şekilde parçası olmak istemediğiniz bir ortam çıkarsa da oradan ayrılırsınız. Ne demek hem bir milletvekili sıfatını taşıyan birinin saldırması hem de daha sonra korumasına saldırtarak bir gazeteciye bu şekilde şiddet eyleminde bulunması bir barbarlıktan başka bir şey değil. Bunu en güçlü şekilde kınıyoruz. Gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Onun şahsında da tüm meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyoruz ve bu barbarlığı lanetliyoruz.

 "Putin Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti"

Tahıl Koridoru Antlaşmasıyla dünya büyük bir krizin eşiğinden döndü. MSB de mekanizmanın parçası olarak gemilerin seyrüseferinin denetlenmesinde rol alıyor. Süreç işliyor. Tam sayın Cumhurbaşkanımız bunu ortaya koyarken, Türkiye'den "Son derece basit bir anlaşma" gibisinden birileri birtakım fikirler ortaya koydu. 5 Ağustos'taki Soçi Zirvesi'nden Putin, "Şahsi girişimleriniz olmasa bu iş gerçekleşmezdi" diyerek Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. Türkiye güven üreten, çözüm üreten, diplomasi üreten bir odak olarak herkesin takdirini kazanan bir ülke konumunda.

"AK Parti'nin 20. kuruluş yıldönümünü hep beraber kutlayacağız"

14 Ağustos'ta partimiz kuruldu. 21. yılımızı idrak edeceğiz. Partimizin 20. yılında kuruluş yıldönümü programı daha sadece geçmişti. Bu sene Cumhurbaşkanımızın güçlü hitabıyla AK Parti'nin yıldönümünü hep beraber kutlayacağız.

YAŞ kararlarına yönelik eleştiriler
Bunlar önceki kararları da eleştiriyor. Arzu ettikleri siyasete müdahale eden bir mekanizma. Birileri Yassıada zihniyetini diriltme çabasında.

"Türk azınlığa karşı ihlâlleri kınıyoruz"
Yunanistan'da iç siyasetteki duruma yakın bir şekilde bakıyoruz. Batı Trakya'da Lozan Antlaşması'nı ihlâl eden Türk azınlığa karşı ihlâlleri kınıyoruz. Lozan'ın 40. Maddesi, Türk azınlığın orada kendi okullarını, hayır kurumlarını kurmasını, kendi müftülerini seçmesini garanti altına alıyor. Bunu ihlâli Yunanistan'ın Lozan'ı ihlâlidir.

"İsrail'in saldırılarını şiddetle kınıyoruz'' 

İsrail'in Gazze'ye kabul edilemeyecek gayrimeşru, gayri hukuki saldırısı oldu. Hiçbir hukuki tarafı yoktur. Savunma gerekçesiyle izah edilemez. Burada ölümlerin ortaya çıkmasını şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Mescid-i Aksa'nın statüsünün korunması en önemli meseledir. Bu statünün değiştirilmeye çalışılması son derece yanlıştır. Aksa'nın statüsünün hiçbir şekilde taciz altında olmaması gerekir.

ABD'deki müslüman cinayetleri 

Hayatını kaybeden Müslümanlara rahmet diliyorum. 9 ay çok uzun bir zaman. ABD gibi güçlü istihbarata sahip bir devlette bunların çoktan ortaya çıkarılması gerekirdi. ABD makamlarından beklentimiz, buraya odaklanarak seri cinayetlerin ortaya çıkarılması ve hukuk önünde cezalandırılmasıdır.

Kılıçdaroğlu'nun YSK sözlerine cevap 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu  “Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullanmıştı.

Çelik Kılıçdaroğlu'na "YSK'nın elinde olmayan bilgiler var diyor. Bu tehlikeli bir ifade. Bu bilgileri nasıl elde etmiş? YSK'nın bile elinde olmayan bilgiden bahsediyor. Bütün bunlarla ilgili açıklama ihtiyacı ortaya çıkıyor." sözleriyle cevap verdi.