AK Parti'den ABD'ye 'Gülşen' tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı, şarkıcı Gülşen'in İmam Hatiplilere yönelik sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına AK Parti'den cevap geldi.

AK Parti'den ABD'ye 'Gülşen' tepkisi

Şarkıcı Gülşen, imam hatip mensuplarına yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle tutuklanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Gülşen'le ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ''Türkiye'de ifade özgürlüğününün kısıtlanmasından endişe duymaktadır." denildi. ABD'nin açıklamasına AK Parti TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'tan cevap geldi.

Yılmaz Tunç şu ifadeleri kullandı;

''Kınıyorum ve reddediyorum''

ABD Dışişleri Bakanlığı' nın İmam - Hatiplerimize yönelik sarfettigi hakaret ve aşağılayıcı ifadelerinden dolayı yargılanan "Sanatçı" ile ilgili endişeliyiz açıklamasında bulunmasını kınıyor ve reddediyorum.

İfade özgürlüğü, milletimizin değerlerini aşağılamak, eğitim yuvalarımıza ve orada eğitim görenlere hakaret etmek değildir.

''Hadsizlik...''

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Türkiye’de Yargı bağımsızdır.  ABD'nin ülkemizde devam eden bir dava ile ilgili açıklama yapması hadsizliktir.

Türkiye Cumhuriyeti, Dünya'nın neresinde olursa olsun, her bir vatandaşının hakkını ve özgürlüğünü korumaya muktedir güçlü bir ülkedir.