AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Kimi tehdit ettiğine dikkat et

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısı tartışmalara neden oldu. AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na peş peşe tepkiler geldi. Mahir Ünal, bürokratlara "Kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibarıyla durun" çağrısı yapan CHP liderine böyle seslendi: Kimi tehdit ettiğine dikkat et!

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Kimi tehdit ettiğine dikkat et

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile devlet memurlarına seslenmiş, "18 Ekim pazartesi itibariyle, bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz desteğin tüm sorumluluğu, size de ait olmaya başlayacaktır" demişti. Bu sözler sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bürokratlara "Kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibarıyla durun" diye çağrı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'na "Ateşle oynuyorsun" derken, "Biz tiyatro diye itibarsızlaştırmaya çalıştığın 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Kimi tehdit ettiğine dikkat et" ifadesini kullandı.

 CHP liderinin sözlerine yanıt veren AK Parti'li Mahir Ünal, Twitter'dan yapığı paylaşımda, "Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi. Artık yoklar. Dostlarına da güvenme, onlara güvenenlerin akıbetini Afganistan’da gördük" ifadesini kullandı.

 AK Parti'li Ünal, şöyle devam etti:

"Bak bayım bu tür sufle tehditleri 11 yıldır yapıyorsun. Ateşle oynuyorsun şunu unutma biz tiyatro diye itibarsızlaştırmaya çalıştığın 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Kimi tehdit ettiğine dikkat et.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şerefli bürokratlarından elini çek."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Hamza Dağ'dan da tepkiler peş peşe geldi; 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"Sn Kılıçdaroğlu, Türkiye düşmanlarına söylemediği sözleri Cumhurbaşkanlığı makamına söyleyerek sadece yıkım siyaseti peşinde koştuğunu gösteriyor. Cumhurbaşkanımıza dönük söylenen bu sözleri mahkum ediyoruz. Sivil toplum örgütlerini hedef göstermek ise bir siyaset biçimi değildir. Siyasi muhalefet başka şey, tehdit ve tahkir başka şeydir. Kamu düzenini ve sivil toplum örgütlerini hedef almak meşru bir siyaset biçimi değildir. Sn Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Böylece hukuk dışı bir düzen arayışında olduğunu ifade ediyor. Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise sosyal medya paylaşımında Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine karşı şu ifadelere yer verdi:

"Kemal Bey'in maşallah yine cesareti yerinde. Bu sefer de Türkiye Cumhuriyeti’nin memur ve bürokratlarını tehdit etmiş. Ama nedense bu cesaretin binde birini FETÖ’ye, PKK’ya karşı göremedik. Bir gün mutfağından PKK’ya ve FETÖ’ye bu tehdit dilini kullanabilir mi? Var mı o cesareti?"