Hamza Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Provokasyon politikasına devam ediyor

AK Partili Hamza Dağ, Atatürk Havalimanı üzerinden yürüyen tartışmalar için ''Kemal Kılıçdaroğlu provokasyon politikasına şimdi de Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak Millet Bahçesi konusunda devam ediyor." dedi. Dağ, ayrıca Kılıçdaroğlu'na 2018 yılında yaptığı konuşmayı hatırlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesine ilişkin, "Kemal Bey ve ekibi ne yaparsa yapsın, İstanbul'un Central Park'ı olacak bu proje hayata geçecek ve tüm milletimizin hizmetine sunulacaktır." ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ'ın açıklamaları şu şekilde:

"Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP, provokasyon politikasına şimdi de Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak Millet Bahçesi konusunda devam ediyor.

29 Ekim 2018’de faaliyete aldığımız İstanbul Havalimanı bugün dünyanın en yoğun ikinci havalimanı olmuştur.

Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu yere ise ülkemizin en büyük millet bahçesi yapılacaktır. Bu karar, Avrupa’da ve dünyada en çok ağaçlandırma yapan ülkelerden biri olmamızı sağlayan çevreci anlayışımızın bir göstergesidir.

Alanda millet bahçesinin yanı sıra gençlerin bilimsel çalışmalarına ev sahipliği yapılacak, sosyal donatı alanlarına yer verilecek ve bölge, toplanma alanı mahiyeti de kazanacaktır. Burada herhangi bir yapılaşma veya imara açılma olmayacaktır.

Kılıçdaroğlu'na '2018' hatırlatması

CHP Genel Başkanı, 2018’de katıldığı bir televizyon programında “Millet Bahçesi projesi bizim projemizdi” demiştir. Bu açıklama, Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi yapılması hususunda kendilerinin de bir düşünceleri olduğunu ortaya koymuştur.

Bugün ise takınılan tavır tamamen çelişkilidir ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde dozunu artırdığı “Kaos sevdalısı politikaların” devamı niteliğindedir.

Kemal Bey ve ekibi ne yaparsa yapsın, İstanbul’un Central Park’ı olacak bu proje hayata geçecek ve milletimizin hizmetine sunulacaktır.

CHP eğer çevreyi savunan bir irade göstermek istiyorsa, İstanbul’da kesilen 112 çınar ağacının, İzmir’de son 3 yılda kesilen 2 bine yakın tescilli palmiyenin, Mudanya’da katledilen yüzlerce zeytin ağacının ve birçok CHP’li belediyenin kestiği ağaçların hesabını kendi belediye başkanlarına sorabilir.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu siyaset anlayışına prim vermeyecek ve milletimizin ihtiyaçları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Maalesef Kemal Bey’in kafası karışık. Kendi iradesiyle hareket etmediği için dün faydalı gördüğü bir işin bugün zararlı olduğunu iddia edebiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu “Çark politikası” kendi örgütünü bile bezdirdi. CHP’nin Millet Bahçesi kararını protestosuna sadece 750 kişi katıldı. Bu tablo Kılıçdaroğlu’nun parti teşkilatında bile inandırıcılığının kalmadığının göstergesidir.

'Gelin bir kez olsun...'

Kendilerine çağrımdır, gelin bir kez olsun doğrunun ve olması gerekenin yanında olun, “Dikkat çekmek için itiraz etme anlayışınızla” kendinizi daha fazla komik duruma düşürmeyin.

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP, provokasyon politikasına şimdi de Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak Millet Bahçesi konusunda devam ediyor."