Akılalmaz hırsızlık! 95 bin dolar değerinde olan iPhone’lar çalındı

Amerika Birleşik Devletleri’nde eşine az rastlanır bir hırsızlık gerçekleşti. 27 yaşındaki mağdur New York'taki bir Apple Store'dan tek seferde 300 iPhone 13 satın almıştı. Mağazadan ayrıldıktan kısa bir süre sonra saldırıya uğrayıp soyuldu.

Akılalmaz hırsızlık! 95 bin dolar değerinde olan iPhone’lar çalındı

Akıllara durgunluk veren olay ABD New York’ta yaşandı. 27 yaşındaki genç adam Apple Store'dan tek seferde 300 iPhone 13 satın alıp çıktıktan kısa bir süre sonra saldırıya uğrayıp soyuldu. Genç toplam 95 bin dolar değerinde kayba uğradı.

New York Polis Departmanı'na göre, 27 yaşındaki genç adamın maruz kaldığı saldırı pazartesi sabahı erken saatlerde meydana geldi. Satın aldığı 300 adet iPhone 13 ile birlikte Apple Store'dan ayrıldıktan kısa bir süre sonra hedef alınan genç arabasına döndükten kısa bir süre sonra başka bir araç durdu ve iki adam çantaları istedi. Karşılık veren mağdur yüzüne yumruk yedi. Saldırganlar ise iPhone dolu çantalardan birini çalıp kaçtı. Polisin açıkladığına göre çantada yaklaşık 95.000 dolar değerinde 125 adet iPhone vardı.

Verilen bilgilere göre 300 adet iPhone satın alan adam işletmesi aracılığıyla iPhone satmak için düzenli olarak Apple'dan büyük miktarlarda telefon alıyordu.