AKOM açıkladı! İşte yağış miktarı

AKOM, İstanbul'daki şiddetli sağanak yağış hakkında açıklama yaptı. Yağış miktarı bilgilerini veren AKOM, en fazla yağışın metrekareye 29,9 kg ile Ümraniye'de yaşandığını duyurdu.

AKOM açıkladı! İşte yağış miktarı

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. Esenyurt'ta şiddetli yağışa dayanamayan istinat duvarı park halindeki araçların üzerine devrildi. İlçedeki bir binanın su basan bodrum katında arama çalışması başlatıldı. Metrekare başına en fazla yağış Ümraniye'de (28,9 kg) ile Üsküdar'a (24,8 kg) düştü.

İstanbul'da etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ilçelerde aniden bastıran yağış, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam etti. Kentin bazı kesimlerinde ise dolu yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle ana arterlerde trafik yoğunlaşırken, kent genelinde trafik yoğunluğu şu dakikalarda İBB Trafik verilerine yüzde 53 oldu.

Şiddetli yağış nedeniyle İstanbul Esenyurt'ta toprak kayması meydana geldi. Konteynerların bulunduğu parkın istinat duvarı park halindeki araçların üzerine devrildi. Araçlarda büyük çapta hasar meydana geldi. İlçede yağış nedeniyle derenin taşması sonucu bazı binaların bodrum katlarını su bastı. Bir binanın bodrum katında mahsur kalanlar olduğu bilgisi üzerine kurtarma çalışması başlatıldı. İtfaiye ekipleri kattaki suyu tahliye ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte en fazla yağış alan ilçelerin Ümraniye ve Üsküdar olduğunu bildirdi. AKOM'dan yapılan açıklamada, Anadolu Yakası'nda öğle saatlerinde başlayan kuvvetli sağanağın Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde etkili olduğu belirtildi.