Kayıp prenses bulundu

Birleşik Arap Emirlikleri yeni bir skandalla sarsılıyor. Geçtiğimiz günlerde kaçarken yakalanan Al Maktum'un kızının annesi olan Prenses Haya'nın İngiltere'de saklandığı iddia edildi.

Kayıp prenses bulundu

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşit Al Maktum'un eşi Prenses Haya'nın kocasını terk ederek İngiltere'nin başkenti Londra'da saklandığı iddia edildi. Prenses Haya geçtiğimiz aylarda Almanya'ya kaçmıştı.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, Al Maktum'un (69) 3 eşinden biri olan Prenses Haya (45) geçtiğimiz aylarda iltica başvurusunda bulunmak için kaçtığı Almanya'dan sonra Londra'ya geçti ve burada saklanıyor.

Haya'nın kocasından kaçmasının arkasında, Emir'in BAE'den kaçmaya çalışırken yakalanan kızı Latifa'nın yaşadıklarının arka planını öğrenmesinin bulunduğu iddia edildi. Prensesin 'yakın çevresine' dayandırılan habere göre, Latifa'nın geri getirilişine ilişkin yeni bilgilere ulaşan Haya, kendisini güvende hissetmediği ülkeden kaçma kararı aldı. Haya'nın Londra'da BAE tarafından 'kaçırılma korkusu içinde yaşadığı iddia edildi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın yarı kız kardeşi

BAE'nin, Prenses Haya'nın iadesini istemesi durumunda ise büyük bir kriz kapıda. Haya, İngiltere Yüksek Mahkemesi'nde hakkını aramak için çalışmalara başlarken, aynı zamanda Ürdün Kralı Abdullah'ın yarı kız kardeşi olduğu için üçlü bir diplomasi trafiği yaşanması bekleniyor.

Al Maktum'un geçtiğimiz günlerde instagram hesabından paylaştığı kendisine ait bir şiirde, bir kadının 'ihanetine uğradığı' anlamına gelen mısralar yer alması da Haya'nın kaçışına gönderme olarak yorumlanmıştı.

Al Maktum'un 3 karısından 23 çocuğu bulunuyor.