Alamos Gold şirketi Kaz dağlarından ne kadar kazanacak? CEO'nun açıklaması infial yarattı

Kanadalı Alamos Gold şirketinin, Çanakkale'nin merkeze bağlı Kirazlı Köyü yakınlarındaki altın ve gümüş madeni projesinde çalışmalar durmaksızın devam ediyor. Ağaç kesimleri ve kazılar da aynı hızla sürüyor.

Kanadalı Alamos Gold firması Kaz Dağları'ndan yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde edecek. Alamos Gold firmasının CEO'su John Mcclusky "Çok mütevazı bir sermaye yatırımı yaptık" diyerek tepkileri üzerine çekmişti.

Kaz dağlarını 25 yıl boyunca kazacak olan şirket, altın bulmaki için siyanür kullanacak. Bu şekilde toprağa zehir akıtılmış olacak.

3 milyon onsluk altın için daha kazıya başlamadan 195 bin ağaç kesen Alamos Gold firması ABD, Meksika, Kanada ve Türkiye'de projeleri bulunan bir maden şirketi. Şirketin Türkiye'de üç projesi bulunuyor. Bu üç proje de Çanakkale il sınırları içinde. 

Şirketin internet sitelerinde düşük maliyetli üretim, finansal performans ve hissedarlara değer sağlamada liderlikten bahsediliyor. 

Şirket, Kirazlı projesi kapsamında 2020 yılında üretime geçmeyi planlıyor. Projenin düşük sermaye ve üretim giderlerine sahip olduğu ancak getirisinin son derece yüksek olduğu açıklamada belirtiliyor. 

Alamos Gold'un CEO'su John Mcclusky katıldığı bir yayında Türkiye'ye yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve karşılığında 1 milyar dolar kâr elde edeceklerini söylemişti. Bu paranın üçte biri yani yaklaşık olarak 496 milyon doları devlete verilecek. Alamos Gold, yaklaşık 1 milyar dolar net kazanç elde edecek.