Aleyna Tilki'den Twitter isyanı

Aleyna Tilki yaşı nedeniyle hesabını kapatan Twitter'a, Twitter hesabı üzerinden isyan etti. Genç popçu, kuralları ihlal ettiğini kabul etti.

Aleyna Tilki'den Twitter isyanı

Aleyna Tilki, Twitter resmi kurallarında yer alan, "13 yaşından küçükler kullanamaz" ifadesini ihlal ettiği için cezalandırıldı. Çocuk kullanıcıların platformda yer almasını engellemek için böyle bir kural koyan Twitter, Aleyna Tilki'nin hesabının 13 yaşından önce açılmış olmasından dolayı şarkıcının hesabını kapattı.

Twitter'a giremeyince büyük bir şok yaşayan genç popçu, sorunu danışmanlarına bildirdi. Sosyal medya şirketlerinin araya girmesiyle tekrar hesabına kavuşan Aleyna Tilki'nin 258 bin takipçiye hesabından yaptığı ilk paylaşım da buna yönelik oldu. "Aaabiiii Twitter kimliğimi ve 2000li olduğumu deşifre etti. 13 yaşımdan önce Twitter kullanıp kuralları ihlal ettiğim için hesabımı kapattı. Şuan yeniden açtım hesabımı.. çoğu tweetim silindi. offf yaş 18 oldu bile ve hala sorun yaşıyorum. Twitter bile yaşımla uğraşıyo bıktım" diyen Tilki, Twitter'a sitem etti.