Aleyna Tilki'nin silahlı pozuna tepki yağdı

Çok sayıda çocuk hayranı olan şarkıcının Arhavi’de eline silah alıp ateş ettiği görüntüler sosyal medyada nasıl tepki çekti?

Aleyna Tilki 48. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali’nin kapanış gecesinde sahne aldı. Festivalin sunuculuğunu Hakan Bilgin ve Eylem Şenkal üstlendi. Şarkıcının bazı hayranlarının konseri izlemek için elektrik direklerine çıkması yüreklere ağızlara getirdi. Sahne öncesi soruları yanıtlayan Tilki, annesi Havva Öztel’in Karadenizli olduğunu hatırlattı.

Tilki, annesinin Bergen’in ikinci saygı albümünde seslendirdiği “Seni Kalbimden Kovdum” şarkısının çok güzel tepkiler aldığını anlattı. Aleyna Tilki Karadeniz seyahatini uzatacağını söyledi. Amerika’nın ünlü bir müzik dergisine röportaj veren 22 yaşındaki şarkıcı, yaşadığı gururu paylaştı. Tilki, İngiliz şarkıcı Dua Lipa ve Selda Bağcan’dan gördüğü desteğe dikkat çekti. Aleyna Tilki yeni piyasaya çıkacağı şarkının çok dertli olduğunu açıkladı. Genç şarkıcı bomba bir düet çalışmasına imza atacağını da ifade etti. 

Aleyna Tilki geçen günlerde iddialı bir pozunu yayınlamış ve attığı şu tweet’le de Türk toplumunun muhafzakarlığının sahte olduğunu belirtmişti: 

“Son fotomu ‘muhafazakarlık’ adı altında eleştirenler; hiçbiriniz muhafazakar falan değilsiniz. Eğer algınız bi önceki gün bi Türk kadını olarak verdiğim röportajı değil, son fotoğrafıma reaksiyon veriyorsa sizin ilgi alanınız başarı değil, benim iç çamaşırımdır.”

Festival sonrası Rize'ye gidip Samistal Yaylası'na çıkan şarkıcı, yün çorap ve kara lastik giyip kafasına da poşu bağladı. Eline tabanca alıp ateş eden şarkıcının 'Beng Beng' notuyla yayınladığı videoya sosyal medyadan tepki yağdı. Çok sayıda çocuk hayranı olan Tilki’nin bu hareketinin kötü örnek olduğu ve şiddete karşı yaptığı paylaşımlarla da çeliştiğine vurgu yapıldı.