Ali Koç 'risk' demişti, Emre Belözoğlu tarih yazdı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Medipol Başakşehir sahasında Giresunspor'u 3-1 yendi. Göreve geldiği günden beri mağlubiyet görmeyen Emre Belözoğlu, Süper Lig'de tarihe geçti.

Ali Koç 'risk' demişti, Emre Belözoğlu tarih yazdı

Süper Lig'de Emre Belözoğlu fırtınası devam ediyor. Ligin 18. haftasında Belözoğlu'nun takımı Medipol Başakşehir sahasında Giresunspor'u ağırladı. İstanbul temsilcisi sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

Mağlubiyet yüzü görmedi

Aykut Kocaman'dan sonra göreve gelen teknik direktör Emre Belözoğlu son 10 maçta aldığı 8 galibiyet 2 beraberlik ile Başakşehir kariyerinde ligde mağlubiyet yüzü görmedi.

Tarihe geçti

41 yaşındaki teknik direktör Emre Belözoğlu, Karadeniz temsilcisi Giresunspor'a karşı aldığı 3-1'lik galibiyet sonrası Süper Lig'de tarihe geçti.

15 galibiyete ulaşan en hızlı teknik adam

Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, teknik direktör Coşkun Özarı'nın (21 maç) rekorunu kırarak Süper Lig tarihinde 15 galibiyete en hızlı ulaşan yerli teknik direktör oldu.

Belözoğlu yeniden gündeme geldi

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un Emre Belözoğlu sözleri, 41 yaşındaki teknik direktörün bu başarısının ardından tekrardan gündeme geldi.

Pereira ile de yollar ayrıldı

Sezon başında Emre Belözoğlu ile yollarını ayırma kararı alıp Portekizli Teknik Direktör Pereira ile anlaşma sağlanmıştı. Sarı lacivertli yönetim dün gece Pereira ile de yollarını ayırdı.

Ali Koç'un Belözoğlu sözleri

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Emre Belözoğlu sözleri şu şekilde; 'Eskiden çok büyük futbolcu, şimdi başarılı teknik direktör olmuş kişiler profili düşük takımlarda hocalık yaparak deneyim kazanmışlar. Bizim düşüncemiz bana göre 5-10 sene sonra açık ara, tartışmasız Türkiye'nin en iyi hocası olacağını düşündüğüm Emre Belözoğlu, umarım o kıvamda Fenerbahçe olur.

'Büyük risk' 

Ancak bugün bu işte yaşanmışlık, öğrenmişlik çok çok önemli. Dolayısıyla 2-3 sene üst üste şampiyon olursun, kredin olur. Bizim içinde bulunduğumuz durumda bu tercih çok büyük risk, Emre için de haksızlık olur. KAYNAK: SKORER