Alman otomotiv devinden tarihi karar! Manueli tamamen bırakıyor

Tüketicinin otomatik vites araçlara olan ilgisi artınca markalar da yarışa girdi. Volkswagen aldığı radikal kararla kademeli olarak manuel vites seçeneğinin üretimini durduracağını açıkladı. İşte detaylar…

Alman otomotiv devinden tarihi karar! Manueli tamamen bırakıyor

Koronavirüs salgını sürecinde otomatik vites ve manuel araç tercihleri de değişti. Alman otomobil devinden önemli bir açıklama geldi. Volkswagen (VW), otomobillerinde manuel şanzıman kullanmamaya başlandığını duyurdu. VW, Passat ve Tiguan modellerinde artık sadece otomatik şanzımanın yer alacağını açıkladı.

Kullanıcı ve çevre odaklı otomobillere yönelen Volkswagen, aldığı radikal kararı duyurdu. Volkswagen önce içten yanmalı motorları arkasında bırakmaya hazırlanıyor.

Auto, Motor und Sport tarafından yayımlanan haberde Alman otomobil üreticisi yeni Tiguan’da manuel vites seçeneği tamamen bitecek. Otomotiv devinin bu kararı almasının nedeninin üretim maliyetlerinden tasarruf sağlanması olduğu belirtiliyor.

Manuel şanzımanların geliştirilmesini durdurarak maliyetlerden tasarruf etmek isteyen Volkswagen, 2023’ten itibaren piyasaya sürülecek olan kompakt SUV modeli 3.nesil Tiguan ile birlikte manuel şanzıman üretimine son verecek.

Diğer Volkswagen modelleri ise manuel şanzımana model değişikliğinin bir parçası olarak kademeli olarak veda edecek. 2030 yılından itibaren Çin, ABD ve Avrupa’nın büyük pazarlarında manuel şanzımanlı bir Volkswagen modeli olmayacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan sayıları 10’u aşan Avrupalı ve ABD’li üreticiler, 2030’dan itibaren benzinli ve dizel motorlu araçlara veda edeceklerini açıklamıştı.

Kaynak: Milliyet