Angela Merkel yine titredi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, üçünkü kez titrerken kameralar tarafından görüntülendi. Angela Merkel daha önce de 18 ve 27 Haziran'da titreme nöbeti geçirmişti. Merkel'in sağlık durumuna dair endişeler sürüyor.

Angela Merkel, 18 Haziran'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile askeri tören sırasında, ardından 27 Haziran’da Cumhurbaşkanlığına ait Bellevue Sarayı’nda düzenlenen yeni Adalet Bakanı Christine Lambrecht’in mazbata töreninde titreme nöbeti geçirmişti.

Merkel hakkında çeşitli iddialar ortaya atılırken doktorlar herhangi bir sağlık sorununun olmadığını açıklamıştı. Bu yaşananların ardından bugün de Finlandiya Başbakanı Antti Rinne'yi resmi karşılama töreninde titreme nöbeti geçiren Merkel hakkında endişeler artmaya devam ediyor.

Angela Merkel yine titredi - Resim : 1İki kez yaşamıştı

Almanya Başbakanı Merkel, 18 Haziran'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile askeri tören sırasında titreme nöbeti geçirirken ilk kez görüntülenmişti. Merkel sonrasında yaptığı açıklamada susuzluk nedeniyle titrediğini ve iyi olduğunu ifade etmişti. Olayın ardından Merkel 27 Haziran’da Cumhurbaşkanlığına ait Bellevue Sarayı’nda düzenlenen yeni Adalet Bakanı Christine Lambrecht’in mazbata töreninde ikinci kez titreme nöbeti geçirmişti. Doktorlar, Merkel’in yoğun baskı altında olduğu bu nedenle titreme nöbeti geçirdiğini öne sürmüştü.

Merkel neden titreme nöbeti geçiriyor?

Doktorlar, Angela Merkel'in yoğun baskı altında olduğunu düşünüyor. Londra'da pratisyen doktor Mike Fitzpatrick Berlin'de yaşanan durumla ilgili, "Görüntüleri izledim ve çok garip olduğunu düşündüm. Birkaç dakika sonra uzaklaştı ve tamamen iyi görünüyordu çok garipti. Susuz kalmaktan bahsettiğimi okudum ama öyle olduğunu sanmıyorum. Normalde su kaybı olduğunda insanlar böyle titremez. Çok aç olunsa belki ama susuzluk bunu yapmaz" açıklamasında bulundu.

İlk titreme nöbetine "Sıcak hava ve su yetersizliği neden olmuş olabilir" diyen Alman doktorlar, şimdi ise titremenin altında multiple skleroz, parkinson gibi ciddi hastalıkların olabileceğini söylüyor. Bild Gazetesi, Merkel'in çevresine dayanarak nöbetin kandaki şeker seviyesinin düşmesiyle ortaya çıkan hipoglisemi atağı olabileceğini yazdı.

Bazı uzmanlar, aktif siyaset hayatını koruyan Şansölye'nin yıprandığını düşünürken, Türkiye'nin önemli nörologlarından Prof. Dr. Erhan Bilir, dehidrasyon (su kaybının) titremeye neden olabileceğini, ancak Merkel'in yaşı gözü önünde bulundurulduğunda 'parkinson'un da sebepler arasında gösterilebileceği, araştırılması gerektiğini ve aile geçmişinin de önemli olduğunu vurguladı.