Almanya'da Türk ailenin çocuğu alınıp eşcinsel aileye verildi

Almanya'nın Duisburg kentinde yaşayan Türk ailenin 10 aylık bebekleri ellerinden alındı. Baba, bebeğin eşcinsel aileye verilmesine tepki gösterdi

Almanya'da Türk ailenin çocuğu alınıp eşcinsel aileye verildi

 

Almanya'da Türk bir ailenin 10 aylık bebeği, gelişim yetersizliği ve annesinin psikolojik rahatsızlığı olması gerekçesiyle ailenin elinden alındı. Daha sonra ise eşcinsel bir aileye verildi. Baba Mustafa Yolal, çocuklarının bu aileyle kalmasını istemediklerini açıkladı ve "Çocuğumuz Türk ve Müslüman bir aileye verilsin" dedi.

Bebek eşcinsel aileye verildi

Oğulları Emir'in 30 Mayıs'ta ellerinden alındığını anlatan Küçükbıyık, "Çocuğumun normal bir aileye verilmesini istemiştim. Çocuk alındıktan iki hafta sonra Aachen Gençlik Dairesi'nden Emir'in yeni bakıcı ailesinin eşcinsel olduğunu öğrendim" dedi.

"Aileyi kötülememiz suç"

Konuyla ilgili mahkeme sürecinin başladığını ifade eden baba Yolal, "Bunlar Almanya'da aile olarak kabul ediliyor. Aileyi kötülememiz bir suç. Aksini iddia edersek, bu aile olamaz dersek bir ceza yaptırımı ile karşı karşıya kalacağız" diye açıkladı.

Destek bekliyorlar

Çocuklarının Türk ve Müslüman bir aileye verilmesini talep ettiklerini belirten Yolal, "Orada kalmasını istemiyoruz. Bunun için bir dava daha açacağız. Bunun için desteğe ve yalnız kalmamaya ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Emzirmesine bile izin verilmedi

Aachen Gençlik Dairesi'ne bağlı Anne-Çocuk Kurumu'nun orada kaldığı dönemde, çocuğunu emzirmesine müsaade etmediklerini iddia eden anne Küçükbıyık, çocuğuna hazır mama vermesini istediklerini söyledi.

"Amaçları elimizden çocukları almak"

Adalet istediğini söyleyen Küçükbıyık, psikolojik nedenlerle çocuğuna zarar vermesinin söz konusu olmadığını belirtti. Anne Küçükbıyık, "Alman Gençlik Dairelerinin amaçları elimizden çocuklarımızı almak. Kalan aileler baskı altında ve tehdit ediliyor" dedi.

Konsolosluk yardım ediyor

Türk Konsolosluk yetkililerinin sürekli yardım ettiklerini dile getiren baba Yolal, "Çocuğun onlarla kiliseye gitmesi serbest fakat annesinin çocuğuyla Türkçe konuşması, oğlum demesi yasak. Benim görüşme yasağım var. Annesi ayda bir kez görebiliyor. Ben de babalığı tanıttıktan sonra görebileceğim. Gençlik dairelerinin yabancıların çocuklarını baskı ve hilelerle nasıl ailelerin ellerinden aldıklarını bütün kamuoyuna anlatmak istiyoruz. Sizlerde yanımızda olursanız bize güç kuvvet verirsiniz" şeklinde konuştu.