Almanya'dan COVAX aşı programına 1.5 milyar euro daha

Almanya, Dünya Sağlık Örgütü tarafından oluşturulan koronavirüs Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) katkısını 1,5 milyar euro daha artırdı.

Almanya'dan COVAX aşı programına 1.5 milyar euro daha

Almanya, Dünya Sağlık Örgütünce (DSÖ) oluşturulan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) katkısını 1,5 milyar euro daha artırdı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin dönem başkanlığında çevrim içi olarak düzenlenen "G7 Zirvesi"nin ardından basın toplantısı düzenledi. Merkel, zirvede, Kovid-19 salgınıyla mücadele, ekonominin yeniden canlandırılması ve Afrika’da yapılacak çalışmalar gibi konuların ele alındığını aktardı.

En fazla katkı sağlayan ülke

Bu kapsamda Almanya’nın G7 Zirvesi’nde COVAX'a 1,5 milyar euro daha ayıracağını duyurmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Merkel, böylelikle Almanya’nın COVAX'a en fazla katkı sağlayan ülkelerin başında geldiğini vurguladı.

Merkel, "Salgını dünyadaki tüm insanlar aşılanırsa yenebiliriz. Çünkü büyük çapta yeni enfeksiyonlar ortaya çıktığı sürece, virüsün mutasyona uğrayabileceğini görüyoruz. Böylelikle aşıların etkisinin zayıflayacağı durum çıkabilir. Bunun engellenmesi lazım." diye konuştu.

Bundan dolayı COVAX için hızlı şekilde aşı alınması gerektiğine işaret eden Merkel, bu bağlamda aşı üreticileriyle sözleşmelerin yapılmasının önemli olduğunun altını çizdi.