Altın alacaklar dikkat! 12 Ekim altın fiyatları...

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları serbest piyasada  Altın TL/Gr 486,63 alış, 486,92 satış fiyatından işlem görüyor.

Altın alacaklar dikkat! 12 Ekim altın fiyatları...

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları serbest piyasada  Altın TL/Gr 486,63 alış, 486,92 satış fiyatından işlem görüyor. Çeyrek Altın 778,61 TL alış, 796,11 TL satış fiyatlarına geriledi.

Gram altın 485 TL seviyesinde işlem görürken ons altın psikolojik seviye olan 1900 dolar seviyesini kırarak 1924 dolar seviyesinde işlem görüyor. Uzmanlar, ABD'de teşvik paketine dair beklentilerin piyasalarda iyimserlik yarattığını belirtirken, anketlerde Biden'ın önde olması piyasaları endişelendirdiğini söylüyor.

Trump tedirginliği

Seçim tarafında ise anketler Trump’ın  geride kaldığını gösteriyor. Piyasalar Trump’ın saldırgan dış politikası konusunda başkan değişimini önemli görüyor. Ticaret savaşları başta olmak üzere siyasi ve ekonomik konularda Trump, alışılmışın dışında tutum sergiledi ve piyasalar Trump sonrası her an her şey olabilir tedirginliği yaşadı.

Biden’ın kazanması olasılığı Çin, Meksika, Latin Amerika ülkeleri başta olmak üzere ticaret tarifelerinde yeni düzenleme olasılığı nedeniyle olumlu fiyatlanırken Trump olasılığında ise risk iştahının bozulması ön görülüyor.