Altın fiyatları için kritik gün! İbre tersine dönebilir! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Altın fiyatları ne olur? Yatırımcının gözü kulağı ekonomi gündeminde! Fed tutanaklarından faiz artırımı sinyali emtialarda alımı kuvvetlendiriyor. Fed’in son toplantısına ilişkin tutanaklar enflasyonist baskıyı kontrol altına almak için para politikasında sıkılaştırmanın süreceğini gösteriyor. Bireysel yatırımcıların Nasdaq, altın ve gümüş ETF alışları normalden 1-1,4 kat daha fazla arttı. Alımlar altında fiyatlamaları arttırıyor. Peki, Çeyrek altın ne kadar, gram altın kaç lira? Altın ne olur?

Altın fiyatları için kritik gün! İbre tersine dönebilir! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Altın fiyatlarında kritik gün! İçeride bugün Para Politikası Kurulu toplantısı takip edilecek. Bir önceki gün gelen Fed’in son toplantısına ilişkin tutanaklar altında etki etmese de, ABD ve Avrupa borsaları dipten dönme çabalarıyla gerilemeye devam ediyor. Bireysel yatırımcıların Nasdaq, altın ve gümüş ETF alışları normalden  1-1,4 kat daha fazla arttı. Anlık Ons altın fiyatı yatay seyrediyor. Üçlü ABD verilerinin Fed tarafında şahin beklentileri daha da artıracağından hisse piyasalarında, ana emtia grupları üzerinde son günlerde olduğu gibi yine satışlara neden olması beklenebilir. Peki, Altın fiyatları ne olur? Çeyrek altın ne kadar, gram altın kaç lira? Altın ne olur? Altın düşer mi, yükselir mi? Bugünkü güncel altın fiyatları ve altın yorumları!

ALTINDA SON DURUM NE? (23 Şubat 2023)

Şu an Ons altın fiyatı yatay seyrediyor. Ancak üçlü ABD verilerinin Fed tarafında şahin beklentileri daha da artıracağından hisse piyasalarında, ana emtia grupları üzerinde son günlerde olduğu gibi yine satışlara neden olması beklenebilir. Verilere göre, Nasdaq, altın ve gümüş ETF alışları normalden  1-1,4 kat daha fazla arttı.

Altın fiyatları için kritik gün! İbre tersine dönebilir! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın... - Resim : 1

ALTIN NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Doların değer kaybı ve satışlar ile beraber altında yukarı yönlü hareketler olabilir. Türkiye dahil birçok merkez bankası altın pozisyonunu artırıyordu. Altın önümüzdeki süreçte popülerliğini koruyacak. Ons altında yön yukarı dönebilir.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

1.111 liradan alınan 24 Ayar külçe altın (Gram altın) 1.111,55 liradan, 7 bin 591 liradan alınan Cumhuriyet altını 7 bin 705 liradan satılıyor.

Altın fiyatları için kritik gün! İbre tersine dönebilir! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın... - Resim : 2

TAM ALTIN NE KADAR?

7 bin 607 liradan alınan tam altın 7 bin 673 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

3 bin 716 liradan alınan yarım altın 3 bin 754 liradan ve 1.858 liradan alınan çeyrek altın 1.877 liradan satılıyor.