Dikkat çeken açıklama! Altın yükselir mi, düşer mi?

Altın fiyatları küresel enflasyon endişelerinin ardından geçen hafta içinde rekor seviyeyi görmesinin ardından yeniden düşüşe geçti. Uzmanlar altın yatırımcılarını uyardı. Altın ve Para Piyasaları Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten dikkat çeken bir yorum geldi. İşte detaylar...

Yıldırımtürk, "Bundan önceki dönemde 2021'in altı ayında  1750-1800 bandında hareket ediyorduDolar o zaman zayıftı. Şimdi bu güçlü olmasına rağmen altının 1780 doların aşağısına gelmediğini görüyoruz. Aşağı gelirse 1760 dolar seviyelerine gelebilir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Altın güvenli liman özelliği ortaya çıkabilir. Faiz artırımları enflasyonu düşürmeye yetmezse altın bundan nemalanacak.  

1800 doların üzerinde kaldığı sürece ilk üç aylık süreçte 1835-1875 dolar seviyeleri sonraları 1900-1950 seviyeleri görülebilir. Altının çok fazla aşağı düşmeyeceği görüntüsü var. 

Yükselişler geçen sene gördüğümüz 1950 dolar seviyelerde bu yılın ilk yarısı itibari ile görülebilir bu gelişmelere duyarlı olmak üzere.

Şöyle beklenti var. Kurumların döviz bozdurmaları ve kur korumalı TL'ye geçmeleri için fırsat tanındı. Oluşacak vergilerin sıfırlanacağı ifade edilince talep olur diye bekleniyor.