Altın fiyatları yeniden çakıldı! Altının düşüşü sürecek mi?

Altın fiyatları hızla düştü. 13 Ocak 2021 Pazartesi Kapalı Çarşı an itibari ile Gram altın, Çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? İşte güncel rakamlar...

Altın fiyatları yeniden çakıldı! Altının düşüşü sürecek mi?

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 446,11 liradan işlem görüyor. Pazartesi günü, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, güne yükselişle başladı.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 710,97 lira, Cumhuriyet altını da 2.945,00 liradan alınıyor. Altının ons fiyatı, 1.859,69 lira ile dünkü kapanışının üzerinde. Analistler, geçen hafta başlayan ABD tahvili getirileri ve dolar endeksindeki yükseliş eğiliminin yeni haftanın ilk gününde de altının ons fiyatını baskılamaya devam ettiğini söyledi.

Altın fiyatları yeniden çakıldı! Altının düşüşü sürecek mi? - Resim : 2

12 OCAK GRAM ALTIN FİYATI BUGÜN NE KADAR OLDU?

Bu noktada, 'Çeyrek, yarım, cumhuriyet ve gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu?' sorusunun cevabı canlı olarak takip ediliyor. Altın fiyatı uzman yorumları ile beraber alış satış rakamlarının Ocak ayının ortalarına doğru nasıl bir grafik içerisinde bulunacağı yatırımcılar ve almayı düşünenler için önemli bir konu olarak dikkat çekiyor.

YARIM, ATA, CUMHURİYET VE ÇEYREK ALTIN FİYATI BUGÜN!

Haberimizden, 13 Ocak 2021 Çarşamba gününe ilişkin güncel, canlı ve son dakika altın fiyatları bilgisini edinebilir, alış satış detayı ile güncel takip işleminizi yapabilirsiniz.

Altın fiyatları yeniden çakıldı! Altının düşüşü sürecek mi? - Resim : 3

ALTIN DÜŞÜYOR MU?

Altının düşüşüyle beraber vatandaşın altın talebinin arttığını söyleyen kuyumcu esnafı; çeyrek altın, gram altın, yarım altın ve Cumhuriyet altının talep gördüğünü aktardı. Fiyatların düşüşe geçtiğini dile getiren Serkan Tunçbilek, altındaki düşüşün en büyük sebebinin ABD’deki belirsizlikten kaynaklandığına dair değerlendirmelerini paylaştı. Buna ek olarak aşı haberlerinin gelmesi, vaka sayılarının düşmesi ve altının ons fiyatının gerilemesinin de etkili olduğu yönünde değerlendirmelerini aktardı.

ALTININ DÜŞÜŞÜ SÜRER Mİ?

Bu düşüşün devam edebileceğini dile getiren Tunçbilek, yaz ayı ve düğün sezonunun açılmasıyla beraber 500 TL’nin üstünde ivme beklendiğini dile getirdi. Tunçbilek, fiyatların düşmesiyle çeyrek altın, gram altın ve Cumhuriyet altınına yoğun bir talebin olduğunu belirtti.

Altın fiyatları yeniden çakıldı! Altının düşüşü sürecek mi? - Resim : 5

ALTININ DURUMU NE OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde değerlendirmelerini aktaran Analist İslam Memiş, altının gram fiyatının bu sene dalgalı seyirde yükselişini sürdürebileceğini ifade etti. Memiş, 2020 yılında yaşandığı kadar agresif dalgalanmaların ve yükselişlerin beklenmediğini belirtti. Aynı zamanda İslam Memiş, 2021 yılının ilk çeyreğinde altının ons fiyatının 2.000 dolar seviyesinin üstünü test edebileceğini ifade etti.

Gelişmelerin güvenli liman talebini artırabileceği yönünde değerlendirmelerini aktaran Memiş, 2021 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde aşı uygulaması ile beraber vaka sayılarında azalma, kısıtlamaların kalkması ve ekonomilerde normalleşme bekleneceği için altının ons fiyatında yeniden 2.000 dolar seviyesinin altına sarkmaların görülebileceğini belirtti.

ALTIN YÜKSELİR Mİ?

İslam Memiş, katıldığı yayında konuyla ilgili değerlendirmelerini aktardı. Memiş, altın fiyatlarında yeniden yükseliş yönünde ikinci bir dalganın görülebileceğini belirtti. Yaşanan sürece dair de değerlendirmelerde bulunan Memiş, gram altın fiyatının 540 TL’den 440 TL’ye kadar gerilediğini ve şu günlerde 450 TL ile 460 TL aralığında dengelendiğinin gözlemlendiğini aktardı. Aynı zamanda Memiş, vaka sayılarındaki artışın küresel ekonomilerdeki büyümeye dair endişeleri yeniden gündeme getirdiğini dile getirdi. Peki, altın ne zaman yükselir? Şimdi 2021 yılı gram altın tahmini vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Altın fiyatları yeniden çakıldı! Altının düşüşü sürecek mi? - Resim : 7

GRAM ALTIN NE OLUR?

Memiş, vaka sayılarındaki artışın küresel ekonomilerdeki büyümeye dair endişeleri tekrar gündeme getirmesinin emtia fiyatlarını olumlu anlamdan destekleyen faktörlerden olduğunu söyledi. Buna bağlı olarak da uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının yeniden 2.020 dolar seviyesinin üzerinde bir atak gerçekleştirebileceğini, yani yeniden 2.000 dolar seviyesinin üstünde bir fiyatın görülebileceğini belirtti. Vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından gram altın özelinde de 2021 altın fiyatları merak ediliyor. Memiş, yükselişin yaşanması durumunda içeride de gram altının 480 TL seviyesinin üstüne ataklar yaşayabileceğini tahmin ettiğini aktardı.

ALTIN ALINIR MI?

Çok sayıda kişi altın almak için doğru zaman olup olmadığını da araştırıyor. Verdiği bilgiler ışığında Memiş, bu düşüşlerin vatandaşlar için bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Altın ve gümüş gibi emtiaların uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu aktaran Memiş, bankadan kredi kullanarak veya borç alarak yatırım yapılmaması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle vatandaşlara, birikimleri ve tasarruflarıyla altın almalarını ve uzun vadeyi göz önüne alarak yatırım yapmalarını önerdi. Memiş, 2021 yılı için fiyatlarda agresif bir yükseliş beklemediklerini söyledi.

Altın fiyatları hızla dalgalanıp düşüş eğilimini devam ettiriyor. ONS altın Altın fiyatında düşen sert düşüşe dolar kurunda yaşanan düşüşün eklenmesi Kapalı Çarşı’da Çeyrek Altın ve Gram Altın Cumhuriyet Altını, Tam ve yarım Altın, 22 Ayar, 18 Ayar ve 14 Ayar altın fiyatlarına hızla yansıdı. Peki 11 Ocak Pazartesi Kapalı Çarşı Canlı altın fiyatı ne kadar oldu? İşte anlık altın fiyatları...

 

Alış 75.624,90
Satış 75.667,82
Değişim 286,74
Son Değer 75.646,36
En yüksek 75.860,99
En düşük 75.272,24
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00
Alış 887,78
Satış 889,39
Değişim 4,79
Son Değer 888,58
En yüksek 895,45
En düşük 883,76
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00