ABD Başkanı açıkladı, altın'da heyecan arttı! Altın yatırımı yapacaklar dikkat... Uzmanlar uyarıyor!

Haftanın son işlem gününde, ABD Başkanı açıkladı, altın'da heyecan arttı! Çeyrek, cumhuriyet ve gram altın fiyatları ne kadar?

ABD Başkanı açıkladı, altın'da heyecan arttı! Altın yatırımı yapacaklar dikkat... Uzmanlar uyarıyor!

ONS altın yükseliyor mu? Altın fiyatları ne kadar? Uzmanlar altın fiyatları için neler diyor?

ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından fiyatlar yükseldi. ONS altın fiyatları dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketin etkisiyle birlikte yükselişle başladı. Güne başlarken 1.912,42 seviyelerine geldi. Fiyatlar son 10 günün zirvelerini görüyor.

Analistler, mart ayından bu yana yükseliş trendinde hareket eden ons altın fiyatlarının son dönemde bu trend üzerinde tutunmaya çalıştığını gözlemlediklerini kaydediyor. Dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketin de etkisiyle çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu?

Gram altın fiyatları dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketin etkisiyle 477,69 TL alış ve 477,77 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

Son sekiz yılın rekorunu kıran altın tekrar kendi rekorunu kırabilir bu haberi veren analistler altına yatırım yapmanın riskli olduğunu çünkü dünya üzerindeki pandemi sürecinin altın kurunda riske sebep olduğunu belirttiler fakat uzun vadeli yatırım konusunda altın vatandaş için güvenli bir liman. Kısa vadeli bir yatırım yapacaksanız altından uzak durmanız da fayda var.