Yatırım gurusu Mark Mobius'tan çok önemli 'altın' uyarısı

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mark Mobius, döviz kurlarındaki devalüasyon riskine karşın dikkat çeken 'altın' uyarısında bulundu. Mobius'a göre, yatırımcılar portföylerinin yüzde 10'unu altına ayırabilir. İşte detaylar...

Yatırım gurusu Mark Mobius'tan çok önemli 'altın' uyarısı

Koronavirüs salgını ile geçen 2020 yılında getiri rekorları kıran altın fiyatlarında 2021 yılında yüzde 5'e yakın düşüş izlendi.

ABD'li yatırım gurusu Mark Mobius, pandemi sürecinde kurlarda devalüasyon yaşanacağını, yatırımcıların portföylerinin yüzde 10'unu fiziki altına ayırmaları gerektiğini söyledi.

Mobius, para arzı dikkate alındığında önümüzdeki yıl küresel olarak kur devalüasyonunun oldukça önemli bir konu olarak gündeme geleceğini belirtti.

Altın konusunda pozitif yaklaşımıyla bilinen Mobius, "Hükümetlerin tüm altına el koyma tehlikesi olmaksızın hemen erişebileceğiniz fiziki altına sahip olmak çok daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla yatırımcıların güvenli limanları tercih etmesi nedeniyle altın geçen sene 2 bin doları aşarak rekor kırmış, aşılamaların hızlanmasıyla ise geri çekilmeye başlamıştı.

Kaynak: Bloomberg