Aman dikkat, bunun affı yok! Eğer yapmazsanız, ceza ödersiniz

Sonbaharın ilk yarısını geride bıraktığımız şu günlerde, kışa hazırlık başladı. Peki aracınız da kışa hazır mı? Kış lastiği takmayan araçlar için amasız, şartsız ceza kesilecek. Kış lastiği cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması nasıl? Kış lastiği uygulaması zorunlu mu? Kış lastiği cezası hangi araçlara zorunlu? Kış lastiği cezası ne zaman başlıyor? Kış lastiği zorunluluğu tarihleri ne zaman? Kış lastiği cezası 2022 ne kadar? İşte tüm bu soruların cevabı…

Aman dikkat, bunun affı yok! Eğer yapmazsanız, ceza ödersiniz

Sonbaharın ilk yarısını geride bırakırken kış hazırlıkları da yavaş yavaş başladı. Peki aracınızı da kışa hazırlıyor musunuz? Kış lastiği takmayan ticari araçlar için ceza uygulamasının başlamasına 49 gün kaldı. O zamana kadar aracınızın kış lastiğini taktırmayı unutmayın. Peki kış lastiği cezası ne kadar? Kış lastiği taktırmak zorunlu mu? İşte merak edilen tüm o soruların cevabını sizin için derledik.

Kış lastiği cezası ne kadar?

Kış lastiği cezası geçtiğimiz sene 1 Aralık 2021 ve 1 Nisan 2022 tarihleri arasında 846 lira olarak belirlenmişti. Bu ceza belirtilen tarihler arasında kış lastiği zorunluluğuna uymayan sürücüler için kesilmişti.

Aman dikkat, bunun affı yok! Eğer yapmazsanız, ceza ödersiniz - Resim : 1

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor?

Kış lastiği uygulaması bu yıl da 1 Aralık’tan itibaren başlayacak. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için mal ve can güvenliğini sağlamak amacıyla kış lasitiği taktırması zorunludur. Kış lastiği uygulamasıyla, kışın getirdiği olumsuz hava şartlarından araçların en az şekilde etkilenmesi amaçlanıyor.

Kış lastiği uygulaması hususi araçlara zorunlu mu?

Kış lastiği uygulaması hususi araçlar için zorunlu değildir. Fakat hususi araçların da belirtilen tarih aralığında kış lastiği kullanması hayati önem taşır. Kış lastiği karlı, buzlu, ıslak zeminlerde normal lastiklere oranla çok daha fazla tutuş gücüne sahiptir. Kış lastiği uygulaması şehirler arası yük ve yolcu taşıyan araçlar için bir zorunluluktur.