Aman Dikkat !.. Sahte teslimat ile dolandırıcılık

Dolandırıcılar vatandaşın yıllarca alın teri dökerek kazandıkları helal kazançlarının korkulu rüyası oldular. Son zamanlarda varlıklı ailelerin evinin, işyerinin kapısını çalan kimseler adınıza bir evrak var ya da teslimatınız var diyerek size çaktırmadan teslim tutanağı adı altında imzanızı alıyor.

İmza attığınız yere dikkatli bakın

İmza alınan yerin hemen altını gözle göremediğiniz özel bir düzen ile hazırlanmış, imzaladığınız yerin altında bir senet olduğunu görmeniz mümkün değil, daha sonra iyi kurgu yapan bir çete tarafından bu senet adliyeden hakkınızda açılan icra dosyasına konuluyor. Bu nedenle tüm malvarlığınız üzerine bir anda hiç tanımadığınız kimseler tarafından hacizler konuluyor. Hatta durumdan geç haberi olan vatandaşların bankalardaki paralarına el konuluyor, mal varlıkları satışa çıkarılıyor.

Senete imza attırıyorlar

Sistem öyle bir şekilde dolandırıcılar tarafından kötüye kullanılıyor ki, önce serveti olan vatandaşlar dolandırıcılar tarafından tek tek tespit ediliyor daha sonra sanki dolandırılacak vatandaş adına bir teslimat yapılacakmış gibi adına düzenlenen evrakı ev yahut iş adresine getiriliyor, sözde teslimat nedeniyle size imza attırılacak yerin altında bir senet olduğunu anlamanıza imkân yok. Bu yolla el edilen senet ile mağdur hakkında başlatılan icra takibinde hızlı davranılmaması halinde ne yazık ki mağdurun tüm mal varlığı haciz tehdidi altında kalabiliyor.

Vatandaşların dolandırıcılara karşı konu hakkında çok dikkatli olması ve kendilerine hiç tanımadıkları kimseler tarafından imzalattırılmak istenen bir teslim tutanağı olması halinde söz konusu evrakın önünü arkasını kontrol etmeleri büyük önem taşımaktadır. Tanımadığınız kimse tarafından isminizin üzerinde yazılı olduğu ve beklemediğiniz bir evrakın size imza karşılığı verilmek istenmesi halinde durumun derhal emniyet görevlileri ile paylaşılması ve açığa imza atılarak herhangi bir kimseden evrakın teslim alınmaması gerekmektedir.

Bu yolla milyonlarca liralık vurgun yapan dolandırıcılara karşı uyanık olunmalı ve şüpheli iş ve işlemlere maruz kalan vatandaşların durumu derhal emniyet görevlilerine ve adli makamlara bildirmelerinde büyük fayda bulunmaktadır.