'Ölümsüzlüğü bulmak için' yatırım yapıyor

Amazon’un kurucusu tek, uzay çalışmalarına yaptığı yatırımların ardından şimdi de yaşlanmayı tersine çevirmenin yolunu keşfetmek amacıyla oluşturulan bir biyoteknoloji şirketine yatırım yaptı.

'Ölümsüzlüğü bulmak için' yatırım yapıyor

Bezos, 201 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengini unvanını elinde bulunduruyor. Bezos’un yatırım yaptığı şirket ise çok kısa bir sürede 270 milyon dolar yatırım topladı. Bezos tarafından yatırım yapılan ve 2021’in başında ABD ve Birleşik Krallık'ta kurulan Altos Labs, başta hayvanlarda olmak üzere insanlarda da vücut biyolojik saatini geri çevirmek için hücrenin yeniden programlanma teknolojisini araştırmak üzere kuruldu.

NOBEL ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANI İLE ÇALIŞIYOR

Yaşlanma karşıtı teknikler üzerine çalışacak olan şirket, dünya çapında hücre yeniden programlama araştırmalarına öncülük eden ve bu araştırma ile 2012 Nobel Ödülü'nü kazanan Dr. Shinya Yamanaka da var. Yamanaka, hücrelere sadece dört protein ekleyerek, hayvan yaşamının yapı taşlarını oluşturan embriyonik kök hücrelerin özellikleriyle daha önceki bir döneme dönmeleri talimatının verilebileceğini keşfetmişti.

FARELERİ GENÇLEŞTİREN BİLİM İNSANLARI DA BÜNYESİNDE

Şirketin çalışacağı diğer yetenekler arasında California'daki Salk Enstitüsü'nde çalışan ve hücre değiştirme araştırmalarına öncülük eden, maymun ve insan embriyolarını karıştırma konusundaki araştırmalarıyla tanınan İspanyol biyolog Dr. Juan Carlos Izpisua Belmonte de yer alıyor. Belmonte, 2016'da Yamanaka'nın embriyonik kök hücre tekniğini yaşlanma belirtileri gösteren farelere uygulayıp, gençleşme belirtilerini ortaya koymuş, bunu da 'yaşam iksiri' olarak adlandırmıştı.

Kaynak: Sözcü