Dev banka altın piyasasına girecek

Amerikan finans kuruluşu Wells Fargo, altın piyasasına girme kararı aldığını açıkladı.

Dev banka altın piyasasına girecek

Amerikan finans kuruluşu Wells Fargo, fiziki değerli metaller endüstrisine yıllardır en büyük küresel kreditör olan Bank of Nova Scotia'nın (Scotiabank) çekilmesinin ardından altın piyasasına girme kararı aldığını duyurdu.

Wells Fargo, bu yılın başlarında Scotia'dan altın, gümüş, platin ve paladyum gibi metaller konusunda uzman bir ismi transfer etti. Bankanın metaller ve tarımsal emtia başkanı Ryan Moffett, Wells Fargo'nun ABD'deki üreticiler, kimyasal üreticileri ve rafineriler de dahil olmak üzere kurumsal müşterilere odaklandığını ve hedge fonlar ve diğer yatırımcılarla henüz fazla çalışmadığını söyledi.

Emtia bölüm başkanı Troy Black, "Değerli metaller faaliyetlerini büyütmeyi ve bu alanda çalışan sayısını artırmayı hedefliyoruz" dedi Yatırım bankaları, yeni korona virüs salgını, arz sorunları, yükselen fiyatlar ve yatırımcıların altın ve gümüşe artan ilgisinin tetiklediği piyasa hareketliliğinin ardından değerli metallerden elde edilen kârlarda bir artış yaşıyor ve birçok banka bu alandaki gelirini artırmayı hedefliyor.

1852 yılında kurulan Wells Fargo, ABD’de yaklaşık 8 bin şubesi bulunan dünyanın en büyük dördüncü bankası. Halka açıktır yani borsaya kote bir banka. Bankanın ismi uzun süredir skandallarla anılıyor.