11 Ekim ne günü? Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman?

2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusunda farkındalığı artırmak için Dünya Kız Çocukları Günü kutlanmaya başlandı. Peki, kız çocuklarına birçok hak tanıyan Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman? 11 Ekim ne günü?

Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında bazı kültürlerde devam eden kız çocuklarına ayrımcılığın önüne geçilmesi amaçlanıyor. Farkındalık günü kapsamında BM’nin aldığı karar ile her yıl kutlanan bu özel güün ne zaman olduğu merak ediliyor. Kullanıcılar, Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman? gibi aramlar yapıyor. Peki, Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman? 11 Ekim ne günü?

Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman?

Dünya Kız Çocukları Günü, Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2012 yılında 11 Ekim tarihi olarak ilan edildi.

Haberin Devamı

2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınmaktadır.

Dünya Kız Çocukları Günü sözleri

Haberin Devamı

Toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmaları dileğiyle dünyadaki kız çocuklarının; 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü...

Toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmaları dileğiyle dünyadaki kız çocuklarının; 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü...

Okuyan ve sevgiyle büyüyen her kız çocuğu yarınlar için bir umuttur. Aydınlık yarınları kızlarımızla el ele kuracağız! Bugün Dünya Kız Çocukları Günü…

Haberin Devamı

Çocuklarımızın daha güzel bir dünyada yaşaması hepimizin sorumluluğu olmalıdır.

Kız çocuklarının çalıştırılmadığı,istismara uğramadığı evlendirilmediği okutulduğu bir dünya ümidiyle”Dünya Kız Çocukları Günü”kutlu olsun.

Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan kızlarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum. görev olduğunu hatırlama günü.

Bir kız çocuğu eğitilirse, bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun Bir küçük prensesin de doğum günü kutlu olsun.

Dünya Kız Çocukları Günü'nde kız çocuklarımıza kendi ayaklarının üzerinde özgürce durabildikleri, ayrımcılığın olmadığı, başarı dolu bir gelecek diliyorum.

Güçlü kızlar, güçlü yarınlar demektir. Dünya, hayallerini gerçekleştiren kız çocukları ile güzelleşecek.

Sonraki Haber