ABD basını yazdı: Türkiye, önemli bir NATO ortağı, iyi ilişkiler kurmak bizim çıkarımıza

The Hill gazetesi, NATO'daki duruma ilişkin bir analiz yayınladı. Analizde Türkiye'nin önemli bri NATO ortağı olduğuna vurgu yapıldı. Analizde "Türkiye'de çok önemli askeri tesislerimiz var, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak çıkarımıza" denildi.

ABD basınından The Hill gazetesi, NATO'daki duruma ilişkin bir analiz yayınladı.

Yazıda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmalarına karşı çıkarak ABD ve müttefiklerini "hayal kırıklığına uğrattığı" görüşü paylaşıldı.

Bu durumun, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova'ya göndermek istediği "birlik mesajını karmaşık hale getirdiği" savunuldu.

"Türkiye barış görüşmeleri için tek mekan"

Haberin Devamı

"Moskova'ya karşı diplomatik zafer, Erdoğan'ın İskandinav ülkelerinin terör gruplarını barındırdığı suçlamalarıyla gölgelendi" şeklinde ifadeye yer verildi.

NATO üyelerinin, Türkiye dahil, yeni katılımları oy birliğiyle kabul etmesi gerektiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

"ABD, Ankara'nın, Kiev ile Moskova arasındaki barış görüşmesine ev sahipliği yapmak için tek mekan olduğunu kabul ediyor."

"Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak bizim çıkarımıza"

Haberin Devamı

Senatör Ben Cardin, "Türkiye önemli bir NATO müttefiki. Türkiye'de çok önemli askeri tesislerimiz var. Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak bizim çıkarımıza." diye konuştu.

Cardin ayrıca, Ankara'nın Ukrayna konusunda "iyi bir ortak olduğunu" sözlerine ekledi.

"Türkiye ile "çok sıkı bir pazarlık" olacak"

NATO'nun eski genel sekreter yardımcısı Rose Gottemoeller, Finlandiya ve İsveç'in başvurularının nihayetinde başarılı olmasını beklediğini, ancak bunun Türkiye ile "çok sıkı bir pazarlık" olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Sonraki Haber