Biden'dan Afganistan mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'a insani yardımlar dahil desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkesinin çekilme sürecini tamamlamak üzere olduğu Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin, "Taliban'ın mevcut saldırılarının, hareketin  çatışmaların müzakere ile çözülmesini destekleme iddiasıyla doğrudan çeliştiği"  konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

Biden'ın, Afganistan'a insani yardımlar da dahil  olmak üzere, destek olmaya devam edeceği vurgulanarak Afgan Güvenlik Güçleri Fonu  için Kongre'den 3,3 milyar dolar talep edildiği bildirildi.

Söz konusu fonun 1 milyar dolarının Afgan güçleri tarafından yakıt,  mühimmat ve yedek parça alımında, 700 milyon dolarının güvenlik güçlerinin  maaşlarının ödenmesine ve 1 milyar dolarının ise Afgan Hava Kuvvetleri tarafından  yürütülen operasyonları desteklemeye yönelik olacağı kaydedildi.

İkili görüşmede, Afganistan'da devam eden çatışmalarda çok sayıda  sivilin hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntü dile getirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada Biden'ın, Afganlar arasında birlik çağrısı yaparak "kalıcı  ve adil siyasi çözümü desteklemedeki diplomatik yükümlülüklerinin devam  edeceğinin altını çizdiği" belirtildi.

Sonraki Haber