Apple 'Camsız Araba' patenti aldı! Apple Camsız Araba özellikleri neler?

Teknoloji devi Apple, bu sefer bomba bir haberle gündeme geldi. Apple'dan beklenen hamle geldi. Apple 'Camsız Araba' patenti aldı! Apple sıradışı bir tasarımla pazara açılmaya hazırlanıyor. Apple Camsız Araba özellikleri neler? İşte, karşınızda Apple Car...

Senelerdir beklenen Apple'ın araba piyasasına girmesi tekrar gündeme geldi. 2014 yılından beri gündemde olan Apple'ın otomobil sektörüne girmesi iddiası yeni bir boyut kazandı. Yayınlan tüm otomobil tasarımlarının ardından Apple farklı bir tasarımla ortaya çıktı. Apple Car'ın bambaşka bir tasarıma ve özelliğe sahip olacak.

APPLE 'CAMSIZ ARABA' PATENTİ ALDI!

Apple'ın ortaya atılan tasarımların ardından fikir değiştirdiği ve artık sürücüye gerek kalmayacak, kendi kendine sürülebilen otonom bir araç üretileceğine dair haberler ortaya atıldı. Ünlü Apple analisti Kuo, sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı. Otomobil piyasasına girecek olan Apple hayranlarını üzmüştü. Apple’ın otomobil üretiminden çekildiği iddiası gündeme geldi.

Yeni dönemde çıkan habere göre Apple, bir dizi potansiyel otonom sürüş ve VR özelliği bulunan, yeni tasarım otomobille alakalı birkaç patent başvurusunda bulundu. İddia edilen başvurusu yapılan patentler arasında sıradışı olansa VR (sanal gerçeklik) teknolojisine sahip, camları olmayan bir otomobil tasarımı oldu. 

Haberin Devamı

APPLE CAMSIZ ARABA ÖZELLİKLERİ NELER?

Sanal gerçeklik tasarımında, otonom aracın sizi istediğiniz konuma giderken hareketleri ve hızlanma özellikleriyle senkronize edilebileceği detaylar yer aldı. Patente göre yolcular, klasik otomobil pencerelerine sahip olamayacak. Tasarımda aracın dışında kamera sistemleri bulunacak. Bu kameralara erişim sağlamak VR (sanal gerçeklik) gözlüklerini kullanarak aracın dışını seyretme özelliği bulunacak. 

VR teknolojisi, yolcuya birçok imkan sağlayacak. Bulundukları ortamda, video izlemek, kitap okumak, sanal toplantılar yapmak için de imkan sağlayacak. Teknoloji severler ortaya atılan iddiaların ardından, Apple'ın 'Camsız Araba' tasarımını heyecanla beklemeye başladı.

Sonraki Haber