Apple pazardan çekiliyor! iPhone satışları yasaklanıyor mu?

Apple, Steve Jobs tarafından kişisel bilgisayar kitini satmak amacıyla kuruldu. Apple, kendisine açılan bir patent davası sonucunda pazardan çekilmek zorunda kalabilir. iPhone satışları yasaklanıyor mu? İşte, ayrıntılar haberimizde...

Teknoloji dünyasının devi haline gelen Apple, en çok dava açılan şirketlerden biri durumunda. Sıklıkla tazminat davası açılan şirket bu sefer yine bir dava sürecinde. Apple, açılan davayı kaybetmesi durumunda en çok satış yaptığı ülkenin pazarında çekilme durumunda kalabilir. 

APPLE PAZARDAN ÇEKİLİYOR!

Apple en kritik sürecinden geçiyor. PanOptis Patent Management, 2020’de Apple’a iPhone, iPad ve Apple Watch gibi hücresel özelliklere sahip bazı ürünlerinin LTE ile ilgili 7 patenti ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. 2020'nin ağustos ayında sonuçlanan davayı Apple kaybetti. Apple'ın davacıya 506,2 milyon dolar ödemesi kararı çıktı.

Haberin Devamı

Apple dava sonucunu kabul etmedi. 2021 yılının temmuz ayında dava yeniden gündeme geldi. Dava sonucunda Apple'ın tazminat tutarı 300 milyon dolara kadar düşürüldü. Apple, tazminatı kabul etmedi. Tekrar yargılanmayı talep etti. 

İPHONE SATIŞLARI YASAKLANIYOR MU?

Apple, temmuz ayında görülecek davada haksız duruma düşerse, ülkede iPhone gibi ürünlerin satışını durdurabilir. Davayı ABD’de kaybetmesi, İngiltere’de de kaybedeceği anlamına gelmiyor. Zira ülkelerin birbirinden farklı yasaları, bu gibi durumlarda belirleyici oluyor.

Sonraki Haber